info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

1 Kasım 2015 Seçim Değerlendirmesi (3)

Ak Parti nin İşi Daha da Zor

Ak Parti’nin Türkiye değerlendirmesini yapmayacağım. Bunu herkes biliyor. Diğer partilerin bir standart çizgi ve istikrar oluşturamaması sürekli sataşma ve hakaret stratejisi karşısında suskun kalmayı tercih etmesi en büyük etken oldu. Tek yaptığı değişiklik 7 Haziran seçimlerinde başarı gelmeyince aday değişimine gitmesi oldu. Bu da artı olarak yansıdı.
Tekirdağ’da da en büyük etken yine dediğimiz gibi aday değişimi oldu. Bir de doğal ve halktan biri görüntüsü oldu. Bugün bir Faik Öztrak’a veya Bülent Belen’e halkla karşılıklı karşılama oyna deseniz yapmaz. Ama Mustafa Yel vatandaşla roman havası oynayıp göbek attı. Ali Gümüş çay ocağına geçip vatandaşa çay servisi yaptı. Halk samimiyete inanır. Daha önce de belirttiğim gibi halk Öztrak ve Belen gibi tepeden inme hizmet yapmayan aday istemedi.
AK PARTİNİN İŞİ ŞİMDİ DAHA ZOR
Halk 7 Haziran seçimlerinde Ak Partiye bir uyarıda bulundu ve bu uyarı adrese gitmiş görünüyor. Fakat şimdi Ak Partinin bunun karşılığını verme zamanıdır. Önceki dönem Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile güzel şeyler yaptık. Muratlı sentetik çim saha mücadelesini biz yaptık başkaları sahiplendi.
1-Sayın Mustafa Yel ile Vali yardımcılığı döneminde Aşağısevindikli yolunu mükemmel yaptırdık. Şimdi milletvekili olarak bu başarısız karayolları müdürüne yaklaşık 10 yıldır Tekirdağ-B.Karıştıran yolunun neden bitmediğini bu zamana kadar yama üstüne yama yaparak kaç paranın fuzuli olarak sokağa atıldığının hesabını sorması lazım.
2-Muratlı halkının şehrin ortasından geçen tren yoluna tepkisi dinmek bilmiyor. Sayın Yel ile röportajımda bu tren yolunun yer altına alınması halinde Muratlı’da en az üç dönem belediyeyi de alacağını söylemiştim ve kendisi bunun mücadelesini vermişti. Denizin altından tünel geçiren bir hükümet 2 kilometre tren yolunu yer altına mı çekemiyor? Sayın Yel isterse yapar. (detaylı olarak yazılacaktır)
3-Muratlı’ya ve Tekirdağ’a hiçbir faydası olmayan aksine zararı olan Ak Parti milletvekillerinin bu konuda telkinlerini Sayın Erdoğan’ın talimatı olmasına rağmen dinlemeyen Vali yardımcılığı döneminde Sayın Ziyaeddin Akbulut’un bizzat benim yanımda arayarak bu Milli eğitim müdüründen memnuniyetsizliğini şimdiki milletvekili Sayın Mustafa Yel’e iletti. Buna rağmen Sayın Yel’i dinlemeyen il mili eğitim müdürünün Tekirdağ’da kalma ısrarının araştırılması gerekmektedir.(bu konuda yanlış yaptığına dair sayısız belgeli haber yaptık) (detaylı olarak yazılacaktır)
4-Yeni Muratlı Devlet hastanesinin tüm proje ve ihale aşaması sonuçlanmışken yeni hükümetin onayını bekleyen inşaatın başlaması gerekmektedir. (detaylı olarak yazılacaktır)
5-Muratlı Atatürk evi tel örgüyle çevrili olup Tarihi postanenin hali içler acısıyken müzeler müdürünün yazılı açıklamada restorasyonunun yapılacağının söylenmesine rağmen bu konuda bir şey yapmayan müzeler müdürlüğü hesap vermelidir. (detaylı olarak yazılacaktır)
6-Alenen köşe yazılarıyla gündeme getirmemize rağmen fabrika kimyevi atıklarının dereye atılmasına gerekli müdahaleyi yapmayan Aşağısevindikli ve Marmara Ereğlisi’ne termik santrale izin veren Balabanlı taş ocağına onay veren çevre müdürlüğünün revizyonu şarttır. (detaylı olarak yazılacaktır)
7-Sağlık müdürlüğünde de revizyon şarttır. (detaylı olarak yazılacaktır)
Kısaca özetlemek gerekirse genel seçimde başarı gösteren Ak Parti yerelde de başarı istiyorsa bunları yapmalıdır.
Sayın milletvekili Mustafa Yel değerli bir dostumdur ve yazılarıma Vali yardımcısı olarak gerekli hassasiyeti gösterdiği gibi milletvekili olarak da göstereceğinden eminim. Sayın Ayşe Doğan’ı pek tanımıyorum. Sayın Metin Akgün Ağabeyimiz de uyumlu bir insandır ve hizmet yapacağına inancım mevcuttur. Eğer başarılı olmak istiyorlarsa ileriki günlerde açıklamalı olarak dile getireceğim bu sorunları çözerlerse kazanan onlar olur.
Kısaca işleri çok ve aynı oranda zordur. Umarım hem Tekirdağ hem hizmet kazanır.