info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Albayrak`a Soruşturma Açılacak mı?

Şimdi “ ne alaka” dediğinizi duyar gibiyim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra en önemli hedefi adaletli ve eşitlikçi bir toplum yaratmaktı. Bunun için de yasalar yapıldı. 

Bu ülkede içişleri bakanlığının yasalar doğrultusunda bir çizgisi vardır. Aile ve sosyal politikalar Bakanlığının da yasalar doğrultusunda aynı oranda bir çizgisi vardır. Halkın verdiği vergileri, İller bankasından alınan hizmet amaçlı paraları kendi kafanıza göre şov amaçlı kullanamazsınız. “Ben yaptım oldu” mantalitesiyle halkın vergilerini ve devletin hizmet parasını gelişigüzel harcayamazsınız. 

Gelelim konumuza; Bazı esnaflar beni arayarak Kadir Albayrak’ın talimatları doğrusunda esnafa bir defaya mahsus 2 bin lira destek vereceğini ama kendilerinin alamadığını söyledi. Tabi ki buraya kadar bir sorun yok. Çünkü bunun kriterleri olmalıdır. 
FAKAT BU PARA YARDIMI BİRÇOK SORU İŞARETLERİNİ DE GÜNDEME GETİRDİ. 

Ankara belediye başkanı veresiye defteri ve benzeri yardımlar yaptı. Halka hizmet odaklı bu çalışmada soruşturmaya maruz kaldı. Aynı şekilde İstanbul belediye başkanı da tablet v.b. gibi destekler yaptı ve soruşturmaya maruz kaldı. 

PEKİ BİRÇOK SORU İŞARETİ BARINDIRAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ YAPTIĞI NEDENİYLE BİR SORUŞTURMA AÇILDI MI? BU SORULAR? 
1-Bu esnafa destek konusunda Valilik, Kaymakamlık, esnaf odaları temsilcileri ve sosyal hizmetler müdürlüğü ile ortak bir değerlendirme yapılıp olur alındı mı? (ÇERKEZKÖY’DE 2 YIL SONRA HAYATINI KAYBEDECEK BİR SMA HASTASI ÇOCUĞA DAHİ YARDIM YAPILAMAZKEN, BU YARDIM VE MENŞEİ NASIL BELİRLENDİ?) 
2-Esnaflar nasıl ve hangi kriterlere göre belirlendi? 
3-Kadir Albayrak büyükşehir belediye başkanı olduğu için,11 ilçeye de bu yardımı yaptı mı, yoksa sırf Cüneyt Yüksel ile yarışmak için Süleymanpaşa’da mı gerçekleştirildi? Eğer sadece Süleymanpaşa’da ise, eşitlik ilkesine aykırı değil mi? 
4-Bu yardım kimlere, hangi kriterlere ve hangi ideolojiye göre verildi? (esnaf türü, siyasal partizanlık, mağduriyet derecesi, meslek erbabının konumu v.b. gibi hangi kriterler?) 
5-Bu esnafa maddi destek için basına reklam amaçlı servis edilirken, hangi kesime ve ne kadar para dağıtıldığı belirtildi mi? (gerçi biz sansürlü gazeteciler olduğumuz için bizim bilgimiz olamaz ama diğer meslektaşlarımızdan öğrenebilirdik. 

Zaten basın özgürlüğünden bahseden başkanın basına sansürü de ayrı bir konu ya neyse) 

KISACA; SAYIN KADİR ALBAYRAK BU ESNAF YARDIMINI KİMLERE, NE AMAÇLA, HANGİ DÜŞÜNCE İLE YAPTI? KAÇ PARA DAĞITILDI? 
BU KONUDA YAZIMIN BAŞINDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ, YETKİLİLERE BİLGİ VERİLDİ Mİ? 

SÖZÜN ÖZÜ; YAKLAŞIK BİR BUÇUK MİLYON NÜFUSA SAHİP TEKİRDAĞ’DA BİNLERCE ESNAF ARASINDA BİR DEFAYA MAHSUS 2 BİN LİRA YARDIM NASIL, HANGİ KESİME VE NE KADAR DAĞITILDIĞININ VE BU ESNAF YARDIMININ AMACININ NE OLDUĞU BENCE SORUŞTURULMALIDIR. 

GERÇEKTEN MAĞDUR, AÇ, SUSUZ, BORÇLU,ÇARESİZ ESNAF GÖZETİLDİ Mİ? BENİ ARAYIP BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN TÜM ESNAFLAR ADINA SORUYORUM? BENİM MURATLI ESNAFIMA VE 11 İLÇE ESNAFIMA DA BU YARDIMDAN SUNULDU MU? 

BAKALIM CEVAP ALABİLECEK MİYİZ???????????????