Şu sıralar her sorun bitti, marketlerde poşetin paralı olmasının isyanları sosyal medyayı ve sokakları etkilemeye devam ediyor.
Oysa Ak Parti hükümeti eline geçen fırsatı adeta elinin tersiyle itiyor.
TEKİRDAĞ`IN NEREDEYSE YARISINDAN FAZLA BELEDİYESİ HAYAL KIRIKLIĞI YARATIP, 30 MART SEÇİMLERİNDE BİR ÇOĞUNU KAYBEDECEKKEN, BU POŞET YÜZÜNDEN İKTİDAR ZARAR GÖRECEK.
Bu uygulamada birçok yanlış var.
- Eğer gerçekten çevre için yapılmış bir uygulama olsa, bu işi marketlere para kazandırmak için yapmazlardı. Çünkü vatandaş paralı da olsa,bu poşetleri yine atacak. Neticede bu uygulamanın bir mantığı yok.
- Her ne kadar "25 kuruştan ne olur?" mantığıyla düşünülse de, toptan genellemede korkunç meblağlar oluşuyor. Örnek olarak benim gibi dar gelirli aileler, toplu alışveriş yapar. Maaşımı alınca, markete gidip toptan alışveriş yapıyorum. En az 6-7-poşet ancak yetiyor. 8 poşet olsa, 2 lira eder. Her gün markete yüzlerce kişi geldiğini düşünürsek, bu para binlerle ifade edilir. Marketler haksız kazanç ediniyor.
- Marketler poşetlerine kurum reklamlarını koyduğu için, devletten reklam ücreti adı altında vergi indirimi de alıyorlar. Çifte kazanç. Vatandaşın suçu nedir?
Şimdi de belediyeler ücretsiz bez torbalar dağıtıyor, üzerlerine belediye logolarını koyuyor ve bunu seçim yatırımı olarak gayet güzel kullanıyorlar.
Bu ücretli poşet uygulamasını çıkaran çıkaran her kimse, muhalefet partilerine ve yerel yönetimlere oy kazandırmayı dolaylı olarak sağlamış oluyor.
Şimdi iktidar yetkililerine soruyorum; Muhalefet partilerine kampanya malzemesi veren ve muhalefete, muhalefet belediyelerine bez alışveriş torbası ile yerel seçimleri etkileyecek bir imkan sunan kişi gerçekten çevre duyarlılığına mı, seçim sonuçlarına mı etki etti?
Tekirdağ`da birçok belediyeyi, çoğu hizmet fakiri olan belediyeleri kazanmak varken, bir ücretli poşet ile bindiği dalı kestiren bürokrat kim?
SEVİNDİREN BİR AÇIKLAMA;
KURUMSAL MARKETLERİN POŞET UYGULAMASINA TEPKİ GÖSTEREN BİRÇOK VATANDAŞ, BAKKALLARDAN VE KÜÇÜK ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIYOR.
BAKKALLAR VE KÜÇÜK İŞLETMELER BÜYÜK MARKETLER GİBİ PARAGÖZ DAVRANMIYOR.
BÖYLECE ESNAFINA SAHİP ÇIK DÜŞÜNCESİ İSTEMEDEN DE OLSA HAYATA GEÇİRİLDİ.
YAŞASIN BAKKALLAR YAŞASIN AHİLİK KÜLTÜRÜ.....