info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Soruların Gelişmelerini Öğrenmek İsteriz

Bir önceki  köşe yazımda toplumsal çevre kamu kurumları ve tarihi mekanlar hakkında yazmış olduğum haber ve köşe yazılarının eski Valimiz rahmetli Zübeyr Kemelek’in yaptığı gibi yazılı olarak cevaplandırılmasını ve gazetemize gönderilen bu yazılı cevapların köşemin alt kısmında yayınlanarak halkın bilgilendirilmesini talep etmiştim.Bunlardan bazıları şunlardır.
1-Muratlı’da zamanında postane olarak kullanılan tarihi binanın bitişiğindeki arsa Muratlı belediyesi tarafından sembolik bir bedelle Kızılaya devredilmişti.Fakat kızılay bu binaya gereken özeni göstermemiş çürümeye terketmişti.Bakımı da yapılmayan bu binayı Kaymakamlık istemiş emniyet müdürlüğü istemiş Kızılay vermemişti.Restorasyon önerisine de karşı çıkmıştı.Bu tarihi postane sebebi bilinmeyen bir nedenden yandı ve çevre için tehlike teşkil etmesine rağmen hiç kimse restorasyon veya güvenliği için bir şey yapmıyor.Tarihi postanenin yok olup gitmesine göz yumulacak mı? Ve yanmasında ihmali görülenlere karşı bir çalışma yapılıyor mu?
2-Çevre  yolunun  ve  Tekirdağ-Karıştıran asfalt yapımının ihalesinin yapıldığını bizzat Ak Parti Tekirdağ milletvekili Ziyaeddin Akbulut Muratlı kongresinde söyledi fakat bu ihalenin iptal edildiği söyleniyor.Durum hangi aşamada?
3-Tekirdağ  ve Muratlı kültür merkezleri ne zaman  bitirilecek? İnşaatın devam etmeme  gerekçeleri nelerdir.
4-Muratlı’daki tren yolu tel örgü skandalı ne zaman bitecek? Halk sürekli ilçeyi ikiye bölen bu tel örgülerden şikayetçi.
5-Muratlı ilçe jandarmanın orada tredaş’a ait  direkler ve çöpleri kaldırmak için kimse bir çalışma yapmayacak  mı?
6-içme suları ile ilgili 11 belediyeden su kaynağı sağladıkları kuyulardan tam teşekküllü tahlil sonuçları alınması için Sağlık müdürlüğü bir çalışma başlattı mı?
7-Çorlu  huzurevinden kaçtığı iddia edilen şizofren hastası Salim Yılmaz’ın hayatından kardeşi Recep Yılmaz ve yakınları endişe ediyor.Bu şahsın ölü veya sağ olarak bulunması için ne gibi bir çalışma başlatıldı?
Sorun çok ama bu sorunların gelişiminden maalesef  bilgi sahibi değiliz.Bu konularda bir cevap bekliyoruz.
 
VATANDAŞ DA BİZDEN CEVAP BEKLİYOR.