info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bunlardan Başkan Olmaz

Bir parti belediye başkan adayı, seçildikten sonra parti rozetini çıkarır, halkın belediye başkanı olur.

- Belediye başkanının partisi olmaz. 
- Belediye başkanı her türlü eleştiriye açık olur, küsmez, kin tutmaz, tavır koymaz. 
- Belediye başkanı, basının yaptığı haberlere tepki göstermek ve tavır almak yerine, eleştiriden ders çıkarmalı, yanlış olan şeyi düzeltmeli ve bu haberle sorunu kendisine ileten haberciye teşekkür etmelidir. 
- Vatandaş belediye başkanını sevmeyebilir, tavır koyabilir. Bunun için saygısız sözler söyleme lüksüne sahip değildir. Hadi söyledin, o sözü söyleyip kaçmamalı ve yüzleşmelidir. 
- Bir de, dik durmayı bilmelidir. Bir yanlış yapıp özür dilemeyi bilmiyorsan, bir daha o insana bakmaya yüzün, söylemeye sözün olmaz. 

Tekirdağ`ın Kadir abisi; - Lambadaki Cinimiz Nijat Ayvaz, bir video yayımlayınca Kadir başkan dahil hepimizi sosyal medyada etiketler. Bir gün Tekirdağ sakatlar derneği başkanı Meziyet Erol, etiketli olduğum için bu videoyu benim haberim sanıp beğeniyor. Sen misin beğenen? Tekirdağ`ın Kadir abisi, telefonu kaldırıp Meziyet Hanıma bir güzel fırça atıyor. Bununla da yetinmeyip, Valilik Kurban bayramı bayramlaşmasında konuşmuyor, bayramlaşmıyor. Ben devreye girip bayram olduğunu hatırlatınca, özrü kabahatinden büyük; " ben ona o kadar şey yaptım, yardımcı oldum " Diyor.
Behey muhterem, babanın malını mı bağışladın?
Engellilere yardım etmeyeceksen, o koltukta ne işin var. Bununla da yetinmeyip derneğin 50 lira kira bedelini kesiyor. 
BÜYÜK BAŞKAN. HACI AĞABEYİMİZ BÜYÜK SEVAP İŞLİYOR. 
Ya eleştirdi diye bir spor kulübü başkanını sosyal medyada arkadaşlıktan çıkarmak nedir yahu?

Bu kişi büyükşehri yönetiyor. Daha birkaç ay önce Tekirdağ TÜMKASDER DERNEĞİNE KARŞI YAPMADIĞIN ZULÜM KALMADI. SANA GELİP DİĞER PARTİLERE DESTEK İÇİN GİDİYOR DİYE FESTİVALİNE İZİN VERMEDİĞİN GİBİ, HER ŞEYE RAĞMEN FESTİVALİ YAPAN BAŞKAN RASİM GÜRSOY`A İNAN ZABITA GÜCÜ ELİNDE DİYE KÜÇÜK ÇOCUKLAR GİBİ KİN TUTUP ELEKTRİĞİNİ KESTİREN SEN DEĞİL MİSİN? 

ŞİMDİ DE NEREDEYSE ÇORLU VE TEKİRDAĞ TÜMKASDER DERNEKLERİNİN ÖNÜNDE YATIP KALKIP OY İÇİN HER TÜRLÜ VAADİ YAPAR HALE GELDİN. 
EN SON KASTAMONU`YA GEZİ VE FESTİVAL BAŞTA OLMAK ÜZERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERME SÖZÜNÜ DİNLEDİK. EĞER ES KAZA TEKRAR SEÇİLİP DE DEDİKLERİNİ YAPMAZSAN, " YALANCI VE SAHTEKAR BAŞKAN " DİYE BAŞLIK ATACAĞIM. 

Bir de basın mensuplarına beş yaşında çocuk gibi küsmen ve aklınca basına hitap etmeme geleneğin başladı.
Senin basına hitap etmeyip yok saymanı, kendince bir tavır almanı kim takar. O senin acizliğin olur başkanım.

SEN BÖYLE DEVAM EDERSEN VE KAZA İLE TEKRAR KAZANIRSAN, KALEMİMİZE ÇOK DÜŞER, 5 YILI ÇOOOK ZOR GEÇİRİRSİN. 

Sen Mestan Özcan`a, " düne kadar abi diyordun " diye konuşuyorsun. Biz sana abi diyoruz da ne oluyor? 

Sen daha kardeşlerine nasıl davranacağını bilmezken, çocuk gibi küsüp kin tutarken, biz yine de makamına da şahsına da saygıdan abi diyoruz.
BİZ DOSTLARIMIZI KOLTUK VE MAKAM UĞRUNA SATAN İNSAN DEĞİLİZ.
BÜYÜKLERİMİZE DE KÜÇÜKLERİMİZE DE SAYGI SEVGİDE KUSUR ETMEYİZ. 
SEN NE YAPARSAN YAP, BAYRAMDA ELİNİ YAŞINA HÜRMETEN ÖPMEYİ BİLİRİZ AMA BİR ENGELLİ DERNEK BAŞKANINDAN ELİMİZİ ÇEKMEK,BAYRAMLAŞMAMAK GİBİ SAYGISIZLIK KİTABIMIZDA YOKTUR. 
BÖYLE BAŞKANLIK BÖYLE ABİLİK OLMAAAAAZ OLAMAZ. 

Muratlı`ya olimpik havuz yapıyor, iki okula beton döktürme sözü verip yan çiziyor. Sonra da Murat neden benimle eskisi gibi değil diyor. Ben halkın yanındayım başkanım. Sen halkın yanında değilsen ben karşındayım. 

Ekrem Eşkinat eğlencede organizasyonda rakip tanımayan başkan; 
- Ben özel hayatın mahremiyetine saygı duyan biriyim. Bu nedenle Eşkinat`ı yazılması uygun olmayan bir nedenden sevmem. O da nedenini biliyor. Hatta yüzünü görmeye bile tahammül edemem. Bir belediye başkanını herkes sevmek zorunda değildir. Belediye başkanı da herkesi sevmek zorunda değildir. Kimse kimse ile tokalaşmak zorunda da değildir. 

Bir gün TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy ile Çebi derneği başkanı Lütfü Çebi`yi ziyarete giderken, gazete sahibi bir arkadaşım yolumu çevirerek, " abi gel şurada bir pilavcı açılışı var gidelim " dedi. Ben, " ne işim var benim pilavcı açılışında? " dememe rağmen, fotoğrafını çekmem için gelmemde ısrar etti.Neyse biz beraber açılışa gittik. Eşkinat açılış yerine gelip indi ve pilavcı açılışı değilmiş gibi, yıldırım hızıyla eczaneye girdi. Çıkışta herkesle tokalaşırken, bana da elini uzattı. Ben tokalaşmayınca, " Allah belanı versin " diyerek pilavcı dükkanına kaçtı. 

Hem saygısızlık yapıyor hem de durup cevabını alacak yüreği olmadığı için kaçıyor.
Oradaki bütün davetliler kendisini ayıpladı.
Topluluk içinde saygısını, makamının ağırlığını taşıyamayan bu insanı, Süleymanpaşa halkı belediye başkanlığı makamına taşıyor. 
NE DİYEYİM, HALKIN TAKDİRİ, SAYGI DUYARIM.