info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Gazetecilikte Etik Anlayışı - 3

3. Kamu İdarecileri

Gazetecinin öncelikli görevi, birinci köşe yazımda belirttiğim gibi, kamu zararına engel olmak, kamu yararını gözetmek ve halkın istek, dilek, şikâyetlerini kamuoyuna duyurmaktır. Kamu zararını önlemek ve kamu yararını gözetmek için, mülki idare amirlerinin gerek haber gerekse köşe yazılarını dikkate alarak, gerekli müdahaleyi yapması gerekmektedir. Aksi ihtimalde, gerek gazeteci gerekse kamu idarecileri üzerine düşeni yapmamış olur. Kendi açımdan bakacak olursak, benim imtiyaz sahibi olmadığım için kar amaçlı veya kişisel bir beklentiyle art niyetli haber yapmam için hiçbir neden yoktur. Tek amacım, kamu menfaatidir. Bir diğer beklentimiz de, kamu idarecilerinin bu konuda gerekli duyarlılık ve desteği göstermesidir. 

Milletvekilleri, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları gelir giderler. İdare amirleri bir imza ile yerel yöneticiler ve milletvekilleri bir oy pusulası ile giderler. 

GAZETECİLERİN İSE HER ZAMAN KAMU YARARINA HİZMETİ DEVAM EDER. 
BU UĞURDA HAKARET DE İŞİTİRLER, TEHDİT DE ALIRLAR, GÖZDAĞI DA VERİLİR AMA GERÇEK GAZETECİ, DÜRÜSTLÜK, VATAN, MİLLET VE MEMLEKET AŞKI İLE HALKINA HİZMETİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDER. 

Konuyu dağıtmadan ifade edersek, Eski Ak Parti milletvekilleri Sayın Özlem Yemişçi ve Sayın Ziyaeddin Akbulut ile birlikte Muratlı sentetik çim saha yapımı için birlikte mücadele ettik. Özlem vekil meclisten ödenek çıkarttı. Ziyaeddin vekil gençlik ve spor müdürlüğünü adeta alarma geçirdi. Sonuçta Muratlı güzel bir sahaya kavuştu. 

O dönem rahmetli Valimiz Zübeyr Kemelek’den destek göremesek de, iki Mustafa’dan (Şu an Ak Parti Tekirdağ milletvekili olan eski Vali yardımcısı Mustafa Yel ve diğer vali yardımcısı Mustafa Masatlı) ile güzel işlere imza attık. Birçok yanlışa da müdahale ettiler sağ olsunlar. Zaten Sayın Kemelek’in veda yemeğine gerek yerel yönetimler ve siyasi partiler gerekse gazetecilerden kimsenin katılmaması en açıklayıcı örnekti. 

Ardından bir dönem Tekirdağ Valisi Sayın Ali Yerlikaya ve Muratlı Kaymakamı Sayın Mahmut Hersanlıoğlu ile kamu yararına çok güzel işler yaptık. Bunlardan en önemlisi, Muratlı Kültür merkezi oldu. Bu kültür merkezi için iki defa para geldi. İlkinde eski Kaymakamlardan Yakup Tat bu parayı başka yere harcamak istedi, haber yapınca para geri iade olundu.(Yakup Tat, edindiğimiz bilgilere göre 15 Temmuz sonrası Fetö’den alınmış)Tekrar para gelince, bunu da gündeme getirdim, Sağ olsun önceki Valimiz Enver Salihoğlu bizzat incelemede bulunarak Muratlı Kültür merkezini tamamlattı. Şimdi yeni bir Valimiz ve yeni bir kaymakamımız var. Sayın Mehmet Ceylan 15 Temmuz sonrası demokrasi mitingindeki konuşmasıyla takdirimizi ve saygımızı kazandı. Çorlu gazeteciler derneğinin ziyaretindeki konuşmasında da,basına önem verdiğini,birlikte kamuya hizmet edeceklerini ifade etti.

Fakat henüz bu konuda net bir adım atılmış değildir.Bizler kamuya hizmet etmeyi,doğruları yazmayı,kamu yararını gözetmeyi,kamu zararına karşı her şartta kararlılıkla her zaman mücadele etmeyi kararlılıkla görev addetmişiz. Ak Parti Tekirdağ il başkanı Sayın Cüneyt Yüksel’in basınla tanışma kahvaltısında sorduğum soruya çok güzel bir cevabı oldu. “biz yola çıktıklarımızın koluna gireriz ama yola çıktıklarımız yanlış yaparsa, o kolu bırakmayı iyi biliriz” demişti. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Sayın Kadir Albayrak da “yanlış yapanın gözünün yaşına bakmam” demişti. Umarım demokrasi mitingindeki konuşmasıyla hepimizin saygı ve takdirini kazanan Sayın Valimiz Mehmet Ceylan da, Tekirdağ için, Tekirdağ halkı için barış, dostluk, kardeşlik, hizmet aşkı ve kamu yararı ile huzuru için mücadele eden biz gazetecilerin çabasına destek olur. 

HERŞEY TEKİRDAĞ İÇİN,
HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN, 
HER ŞEY VATAN,
MİLLET VE GÖKLERDE DALGALANAN, 
RENGİNİ ŞEHİTLERİMİZİN KANINDAN ALAN AL BAYRAK İÇİNDİR.

DAHA GÜZEL YARINLAR BİZİ BEKLİYOR.