info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Hani CHP Alevileşiyordu

 
Tekirdağ'da Bir Sıkıntı Varmı?
 
 
CHP teşkilatının ön seçim sonuçlarını değerlendiren ulusal ve yerel medya CHP’NİN Alevileştiği yorumlarını yapmıştı.Ben buna katılmıyorum.Öyle ise Tekirdağ’da neden Alevi karşıtı bir görüntü dikkatimizi çekiyor?  BAŞTA MURATLI OLMAK ÜZERE BİR SIKINTI MI VAR?
ÖNCELİKLE İFADE ETMELİYİM Kİ BEN MEZHEP KAVRAMINA İNANMIYORUM.ÇÜNKÜ PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED (S.A.V) ZAMANINDA MEZHEP YOKMUŞ.PEYGAMBER EFENDİMİZ VEFAT ETTİKTEN SONRA İKTİDAR KAVGASINDAN MEZHEPLER DOĞMUŞ.Bu nedenle ben mezhep kavramını kabul etmiyorum.Kitabım Kuran-ı Kerim inandığım ALLAH (c.c)peygamberim Hz.Muhammed (sav)dir.
Gelelim Alevilik konusunda Tekirdağ’daki sıkıntıya;Alevileri ötekileştirme olup olmadığı konusuna gelecek olursak öncelikle CHP’NİN ön seçim süresi boyunca Candan Yüceer’in aday olmasının önüne geçmek için yapılan kulis çalışmasını herkes biliyor.Bu yazıyı yazmamın nedeni ise Muratlı Cem Vakfı  şube başkanı ve belediye meclis üyesi Bekir Altuntaş’ın cemevi yapılması için çalışma başlatılması ve belediye tarafından yer verilmediği için bu konuda toplanan imzalarla resmi talepte bulunulmaya hazırlanılmasıdır.Gelen bilgilere göre hatırı sayılır miktarda imza toplanmış.Burada dikkati çeken Muratlı’da böyle bir sıkıntı olup olmadığının sorgulanmasıdır.
13.05.2015 Çarşamba günü Tekirdağ ve ilçelerinin  Cem Vakfı başkanları Tekirdağ Valisinden randevu alarak ziyaretine gidiyorlar.Sorunlarını ve taleplerini anlatıyorlar.Valilikten bu konuda bir sorun çıkmıyor ve cemevi konusunun yerel yönetimlerin inisiyatifinde olduğu ifade ediliyor.Ardından Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’a bir ziyaret gerçekleştiriyorlar ve buradan da bir netice çıkmıyor.
Marmara Ereğlisi Cem vakfı başkanının Muratlı ziyaretinde belediyelerin inanç hürriyeti çerçevesinde inanç gruplarına tahsis edilmek üzere arazileri olduğunu beyan etmesine rağmen Muratlı belediye başkanı tepki görme korkusuyla topu Büyükşehire atıyor büyükşehir Muratlı’ya atıyor sıkıntı nerede?
Ben Alevi değilim.Kimse de Alevi-Sünni olmayı kendisi seçmez.Ben sadece Elhamdülillah Müslümanım.Ama Alevi kesimin nereye  destek verdiği bariz olup parti içinde kutuplaşma yaşanması üzücüdür.
Buna rağmen Yeşilsırt’ın yolu yapılırken hemen üzerinde yer alan Aydınköy’ün yolunun yapılmaması mahalleliler buna tepki gösterirken muhtarın belediyeyi savunması parti desteği içinde olması buna rağmen Muratlı’ya bir Cemevi arsası tahsis edilmemesi hem Muratlı cemevi şube başkanı hem de belediye meclis üyesi Bekir Altuntaş’ın imza kampanyasıyla çözüm araması “bu nasıl Alevileşme?” dedirtiyor.
Eğer 12-0 yapmış bir parti Muratlı’ya cemevi arsası tahsis edemiyor binası yapılamıyorsa Marmara Ereğlisinde belediye başkanı iki cemevi arsası tahsis ederken Muratlı edemiyorsa ben bu işi çözemedim.Buyrun siz çözün.
Ama Bekir Altuntaş imza kampanyası başlattıysa büyük bir sıkıntı var demektir.Çözebilene aşk olsun.