info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Her Şey Memura Mı? İşçi Üvey Evlat Mı?

Bu nasıl adalet bir türlü anlamadım. Altı ayda bir zam olur işçi sakız parası alır memura baklava börek parası verilir. Bayram olur seyran olur işçi 4 buçuk gün işçi dokuz gün kurban bayramı tatili kullanır. Memur 29 Ekimde 4 buçuk gün veya 5 buçuk gün izin yapar işçi bir gün tatil yapar. Buçuğunu bile kullanamaz. Çünkü işveren onu da vermek zorunda değildir. Daha doğrusu vermez.
Türkiye’nin ekonomisinin bel kemiğini işçiler oluşturur. Kamu çalışanları biraz düşük zam alınca ortalığı ayağa kaldırır bir günlük grev yaparlar istediklerini yaptırırlar. İşçi bunu bile kullanamaz grev hakkını ellerinden alırlar. Çünkü kapitalizm patronlarının para gücü buna izin vermez. Bunun en güzel örneğini cam işçilerinin grevinde gördük. Grevi kaldıramayan Cam sanayi patronları gücünü kullandı ve hükümet adil olmamasına rağmen grevi iptal etti.
Memur kral işçi ırgat.
Ben memurun hakkını aramasına karşı değilim haklılar. Ben sadece eşitlik ilkesine karşıyım. Pardon eşitsizlik ilkesine karşıyım.
Bir de ithal bakanımız var. ONUN DA İŞİ GÜCÜ YOK ASGARİ ÜCRETLE UĞRAŞIYOR. Amerika’da yaşamış bu bakanımız her zaman “asgari ücret fazla” diyor. Sonra da çıkıp “Güneydoğuluyum milliyetim budur ayrıcalık yaşamadım” diyor. Yurt dışında yaşadınız çünkü yokluk görmediniz. Şimdi de 23 bin lira artı bakanlık fazlalıklarıyla epey bir kazancınız var. Tabi yokluk yaşamazsınız. Sizin bir ayda aldığınız maaşı biz üç yılda alıyoruz. Ondan sonra işçiye emekliye kaynak mı kalır? Gözümüz yok Allah daha çok versin ama ucundan da bize versin. Bizler kuş kadar işçi maaşımızla kirada oturur okuyan çocuklarımıza burs yurt bulamayız sizler lüks villalarda oturur çocuklarınızı yurt dışında özel üniversitelerde okutursunuz.
Buna mukabil kamu çalışanı işçiden iki kat izin kullanır işçi garibim hem üç kuruşa hem de kamu çalışanı yatarken çalışmaya talim eder.
Güzel ülkemdeki en büyük sorun eşitsizliktir. Yoksa eşitlik olsa cennet ülkemde hayat şartları daha güzel olur. Yanlışlık şuradadır;
-Memura zam verilir % 3 verseniz işçinin %5 zammından fazladır. Milletvekilinin maaşı da memur maaşına endeksi olduğu için 2500 lira alan bir memur 75 lira zam alır 23 bin lira alan vekil asgari ücret kadar zam alır işçi 28.5 lira zam alır. Alın size eşitlik ilkesi.
-Memura bayram tatilleri fazla fazla verilirken yapılan açıklamada “kamuya” dendiği için işçi kuzu kuzu çalışır. EĞER MEMURA 4 BUÇUK GÜN İZİN VERİYORSAN İŞÇİYE DE VERMELİSİN Kİ İŞÇİ SENİ EL ÜSTÜNDE TUTSUN.
Tabi sözüm sadece tek bir partiye değildir. Değildir. Madem seçim meydanlarında üç parti de yüksek asgari ücretten yüksek emekli maaşı vermekten bahsetti bir yasa teklifi verirsiniz üç parti onaylar karşı olduğunuz parti içinden de onaylayan çıkar asgari ücret ve memur maaşı artar. Tatil izinleri adilane olur. Hala zamanız var. Toplam % 60 gücünüz yok mu yasa geçmez mi? Yapın alkışlayalım. Ben siyasi partilere değil halkın beklentilerine bakarım. Kısaca görünen profilde hepsi seçime endeksli şeylerdir.
7 HAZİRAN GEÇELİ ÇOK OLDU HİÇ BİRİNİZ EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİNİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE OYLAMAYA SUNMADINIZ. NEREDE  %60? HERKES TEK BAŞINA İKTİDAR DİYOR. BU SAATTEN SONRA TÜRKİYE’DE TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAZ. ÇÜNKÜ İŞÇİYE EMEKLİYE ENGELLİYE SAHİP ÇIKAN YOK.