info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

İçme Suyu Konusunda Tekirdağ ı Uyarmıştım

Yaklaşık üç  yıldır Tekirdağ ve ilçelerinin Hıfsızsıhha merkezli analizinin yapılması gerektiğini söylemiş ama 11 ilçe belediyesinden bu değerleri alamamıştım.
Ayrıca Süleymanpaşa’nın su ihtiyacını karşılayan Muratlı’ya bağlı Aşağısevindikli mahallesindeki dört kuyunun tehlike saçtığını her yağmur yağdığında hastanelerin ACİL bölümlerinde kusma ve ishal şikayetlerinin arttığını Aşağısevindikli’nin yanından geçen kimyevi madde akan derenin taşan sularının kuyu dışındaki lögarlardan sızıntı olduğunu bir şekilde tehlikeli kimyevi maddenin içme suyuna sızma riskinin olduğunu birkaç ay önce gündeme getirmiştim.
Malesef  Muratlı ve Aşağısevindikli içme suyu kuyuları güven vermiyor.
Hayrabolu’da Arsenik Süleymanpaşa’da bor Muratlı’da krom çıkmıştı.Bu bahsettiğim maddeler içme suyunda çıkmıştı.Sayın Halim Orta’nın çalışmalarıyla bu oranlar kullanılabilir orana çekilmiş kullanılamayan kuyular kapatılmıştı.
Fakat bu yeterli değil.
KİMSE SUÇLU ARAMASIN.
BİR ANALİZ BU KADAR MI ZOR?
YA DA KUYULARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İMKANSIZ MI?
ÖNCELİKLE HALKIN SAĞLIĞI İÇİN ŞUNLARIN YAPILMASI GEREKLİDİR.
1-İÇME SUYU KUYULARININ TAM TEŞEKKÜLLÜ İSTANBUL REFİK SAYDAM HIFSIZSIHHA MERKEZİNCE TAHLİL SONUÇLARI(BİRAZ PAHALI AMA GÜVENLİDİR)
2-YERALTI SU BORULARININ YENİ  VE MODERN BORULARLA DEĞİŞTİRİLMESİ
3-İÇME SUYU KUYULARININ TEMİZLENMESİ MODERNİZASYONU BAKIM VE GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI
VE EN ÖNEMLİSİ;ALLAH RIZASI İÇİN BİRİLERİ BU SÖYLEDİKLERİMİ CİDDİYE ALIP BU KEZ HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKSUN.
İNSAN HAYATININ HİÇ Mİ ÖNEMİ YOK?