info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkan, Bu Başkanları Neden Tutuyor ?

Şu sıralar ne Tekirdağ CHP teşkilatını ne de Büyükşehir belediye başkanını anlamış değilim.

Ben yıllardır yazmaktan bıktım, bunlar dinlememekte ısrardan bıkmadılar. 
Açın kendinizi artık. 
ERİYORSUNUZ. BİTİYORSUNUZ. 
NEDİR BU KOLTUK KAVGALARI? 

Defalarca yazdım, çizdim. 
Sayın Faik Öztrak’a, “sayın vekilim, gelin karşılıklı röportaj yapalım. Hodri meydan. Neden korkuyorsunuz. Gerçekten il ve ilçelerde kendi kadrolarınızı kuruyor musunuz? Bunu masaya yatıralım” dedim ama Sayın Öztrak bir türlü benimle röportaja cesaret edemedi. 

İl başkanlığı seçiminde, Kadir Albayrak esti, gürledi, her iki il başkanlığı seçiminde demediğini bırakmadı, Sayın Öztrak’tan bir ses seda yok. 

Recep Ökten seçilince, hiçbir yöneticilik ve hizmet vizyonu, misyonu olmayan eski il başkanını baş danışman atadı. Sırf Sayın Öztrak’a kızdığı için. 

Görünen o ki, bazı şeyler değişmiş. Şimdi Kadir Başkana soruyorum; 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMAK İÇİN, SAYIN FAİK ÖZTRAK’DAN ÖZÜR DİLEDİĞİNİZ VE ONUN TALİMATIYLA ATAMA VE İŞE ALIM YAPTIĞINIZ CHP KULİSLERİNDE KONUŞULUYOR. DOĞRU MU? 
UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR. 

Gelelim daire başkanlıklarına; İstediğinizi görevden alıyorsunuz. 
Ne güzel. Demek ki otoritersiniz ve görevden alma yetkiniz var. 
Peki, bunları neden bu kadar koruyorsunuz? 

1-Tarımsal daire başkanınız, köylülerin içinde eleştiriye tahammül edemediği için, kendisine soru sorduğumuzda, bu sorulara cevap veremediği ve suçluluk duygusuyla, “Allah insanı cahil gazetecilerden korusun” diyerek hakaret ediyor. Şarköy’de üreticiye dönüm başına 4 milyon lira verdiğini söylerken, Aşağısevindikli köylüsüne sera başına 15 bin liradan 20 sera için 300 bin lira için, “paramız yok” diyor. Bakan için, “o 43 günlük bakan ben 43 yıllık tarımcıyım” diyerek bakana dahi dil uzatıyor. Eller cepte, sadece kendini övüyor ve meslek hayatını anlatıyor, siz ısrarla bu daire başkanını görevde tutuyorsunuz. 
- Ulaşım daire başkanınız, görevini yapmadığını belgeleyen gazeteciyi, şoför derneklerine hedef olarak gösteriyor. Bütün yasaları hiçe sayarak adeta ulaşım kaosu yaratıyor, siz bunu da seyrediyorsunuz. Gazetecinin başına bir şey gelirse, ulaşım daire başkanından önce siz birinci sorumlu olursunuz. Zaten eninde sonunda hukuki olarak uyguladığı UKOME kararları nedeniyle gereğinin yapılması yakındır. Tabi bu arada sizi de yakacaktır. 

TEKPARK’IN UYGULAMALARI DA YAKINDA SORUN YARATACAKTIR. 
Başta eski ticaret lisesinin oradaki metruk bina için yazalı iki yıl oldu. Daha o zaman tüm eski binaların restorasyonunu yapacaktınız.1000 günü geçtiniz, hala bir icraatınız yok. Sadece bir bina oldu, o da İl Özel İdaresi zamanında projelendirip yapılan ve sizin büyükşehir turizm lokantası dediğiniz yer.(gerçi çalışan gazeteciler gününde gazeteciler başkanı,başkan gazetecileri görmeden daracık yerde konuştu ya neyse) O da sizin İmar daire başkanlığı projeniz değildi. İletişim daire başkanı İçişleri Bakanlığı genelgesiyle görevden alındı, aylardır yerine kimse atanmadı. 

Eski daire başkanını, babasıyla arkadaş olduğunuz için geri göreve iade edeceğiniz ve bu yüzden atama yapmadığınız konuşuluyor. Bu söylentileri yalanlamak için hala bir daire başkanı atamayacak mısınız? 
Şimdi sayın başkana soruyorum; Bir korkunuz veya vefa borcunuz mu var? 
İstediğinizi görevden alırken, her gün bir skandalla gazetelere düşen bu başkanları neden hala görevde tutuyorsunuz? 
Yoksa parti kulislerinde konuşulan, Ankara’dan bu konuda bir telkin mi var. Biz sadece kulislerde konuşulanları iletiyoruz. Sayın Albayrak’ın değerlendirmesi, kendi inisiyatifindedir. 

YALNIZ UNUTMAMALIDIR Kİ, YANLIŞ YAPAN KİŞİ SADECE KENDİNİ DEĞİL, ÇEVRESİNDEKİNİ DE BİTİRİR. 
TAKDİR ANLAYANA…