info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkan`a Sorularım Var

Sevgili Kadir başkanım..!

Açıkçası bu kez beni şaşırttınız.4 yıl sonra maillerden çıkardığınız, programlara boykot uyguladığınız beni ve bazı meslektaşlarımı ilk defa bir basın toplantısına çağırdınız. 
Sanıyorum ki, bunu da Cüneyt Yüksel’e borçluyuz. 
Soru sormak için geldik ama cevap alamadık.
Şimdi buradan, köşemden sorayım.

-TESKİ; Altyapı bitti dediniz, yağmurda evimin önü adeta göl oluyor, sokağa çıkamıyorum. Tekirdağ büyükşehir belediyesinin 50 metre ilerisinde esnafın dükkânına yağmurda su doluyor. Yılmaz Büyükerşen ile övünüyorsunuz, Büyükerşen suyu bir kuruşa satarken siz en pahalı suyu satıyorsunuz. TESKİ büzleri daha elle dokunurken dağılıyor, kalitesiz. Kazılan yerler kapatılmıyor. Denize halen fosseptik atıyorsunuz. 

-FEN İŞLERİ; Yaptığınız asfaltlar daha bir yılı doldurmadan patates tarlasına dönüyor. Köy yollarına ve ilçelerin ana caddelerine yaptığınız setlerle insan hayatını riske atıyorsunuz. Araçlara zarar veriyorsunuz Setleri derhal kaldırıp bu insan hayatını riske atan uygulamadan vazgeçin. Bir Ördeklidere yolunu bile beceremediniz. 

ÇEVRE HİZMETLERİ; Yol ve kaldırımlarda engelli uyum yasalarını çiğneyip SUÇ İŞLİYORSUNUZ. AĞAÇ KATLİAMLARI YAPIYORSUNUZ(otopark olan Zübeyde Hanım parkı gibi) 
EĞİTİM; Üzerinize vazife olmadığı halde hem parasızlıktan yakınıp hem de İller Bankasından borç alıp okul yapıyorsunuz ama MURATLI’DA İKİ OKULUN BAHÇESİNE SÖZ VERDİĞİNİZ HALDE VE KENDİ BETON İMALATINIZ OLDUĞU HALDE BETON DÖKMÜYORSUNUZ. Sözünü tutmayan başkana kim güvenir? TARIM; Serası zarar gören çiftçinin feryadına sessiz kaldığınız gibi, meraları bile satıyorsunuz. Daha ne diyeyim? SANAT; Sanat adına sadece arkadaşının kızına bizzat 5 bin kitap bastırıp kristal bir ödül verdiğini biliyoruz. Tekirdağ’da edebiyatçılarına dahi sahip çıkmıyorsun. Birçok yazar, şair, ozan var. Hangisine sahip çıktın. 
KÜLTÜR; STK’LARIN yöresel lezzet festivallerini engellemek için elektriklerini dahi kestin.4 yıldır Kastamonu’ya gezi düzenleyeceğin yalanını söylüyorsun. 
GELELİM BASINA TAVRINA; Geçmişi geçmişte bırakalım diyorsun ama yıllar önce yazdığım köşe yazısına sitem ediyorsun. Bu mu geçmişi geçmişte bırakmak? 

BENİ İKİNCİ KEZ HALK İSTEDİ HALK SEÇTİ DİYORSUN. 
Halen elimde kaydı mevcuttur. Muratçığım, senin röportajların sayesinde seçildim demedin mi? Mart 2014 seçiminden sonra Nisan ayında, “hizmet muhtarlardan başlar” adlı köşe yazıma istinaden. Muhtarlarla çalıştay yapıp, onlara telefon dağıtıp, muhtarların popüler olmasından sonra, 2019 seçimi öncesi bir daire başkanının muhtarlara , “tekrar Kadir Albayrak’ın seçilmesini istiyoruz” diye imza atın yoksa seçimi kazandıktan sonra ona göre muamele görürsünüz diye söyleyen muhtarlar yalan mı söylüyor? Evet, başkanım, gördüğünüz gibi bu işler 5 yıldızlı otelde yemekle slaytla olmaz. Açık sözlülük ve icraat lazım.
Topla daire başkanlarını, yap bir çalıştay, hepsinin hesabını ver. Hani, verilemeyecek hesabım yok” diyorsun ya buyur biz hazırız. 
Bekleyip görelim.