info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kimse Dinini Dilini Mezhebini Irkını Seçemez

Bu hafta sizlere CHP Tekirdağ teşkilatını ve neden iktidar olamayacaklarını anlatacağım. Her zaman CHP haberleri yapıyorduk ama görünen o ki bu zihniyet devam ettiği sürece Ak Parti Tekirdağ’da CHP hegemonyasına son verecek gibi görünüyor. Bunu da başta Ankara’da sıcak koltuğunda oturan milletvekilleri ve hiçbir şeyden haberi olmayan olsa da sesini çıkarmayan bir genel başkan sayesinde yapacaklar.
Bu yazıyı okuyan birçok kişi ”Murat Ak Partili Murat MHP’Lİ taraflı yazıyor” gibi saçma şeyler zırvalamasın. Bunu parti içinde bire bir görmüş yaşamış kuyrukları yanınca aileme saldıracak kadar küçülmüş ikiyüzlü ve ihanet hamurunda yoğrulmuş insanların bol olduğu bir ortamdan yorumluyorum.
Bir insan Adıyamanlı Bitlisli Hakkârili Karslı Malatyalı veya daha birçok ilden olmayı kendisi istememiştir. Kütüğü neresiyse oralıdır. Aynı şekilde Bulgaristan Yunanistan ve Romanya’dan gelen de bu yeri kendisi seçip Muhacir olmak istemek kendi elinde değildir. Ama neticede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Ama gelin görün ki Tekirdağ’ımızda Anadolulu ve Trakyalı ayrımı yapılmakta olup bu da en çok siyasette çirkin ayrıştırmalara neden oluyor.
Dilini ırkını da seçme şansına sahip değildir. Çünkü yaşadığı coğrafyada yapısal kök hangi yönde ağırlıklıysa o daha baskındır. Kısaca Kürt Laz Çerkez Türk gibi ayrıştırmalar yanlıştır. Köken farklıdır hepsinin ortak paydası ESKİDEN OSMANLI İKEN ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİ İLANINDAN SONRA TÜM IRKLAR BUGÜN OSMANLI KELİMESİNDEN TÜRK ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞMİŞTİR.
Bir insan dinini mezhebini de kendisi seçmez. Öncelikle belirteyim ki ben mezhebe karşıyım. Günümüzde insanları Alevi-Sünni diye sınıflandırmışlar. Oysa peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)zamanında MEZHEP YOKTU. Mezhepler hak mezhep olarak dörde ayrılır;
1-Hanefi mezhebi 2-Maliki mezhebi 3-Şafii mezhebi 4-Hanbelî mezhebi
Şimdi soruyorum size dostlar Alevi ve Sünni mezhepleri nerede? Neden bu sınıflandırma ve dini polemik ortamı yaratma?
Tekirdağ’da bir kimlik mücadelesi ve insanları sınıflandırma vardır. Buna son vererek kardeşçe yaşamayı öğrenmeliyiz.
SONRAKİ YAZILARIM;
1-CHP’DE İÇ ÇEKİŞMELER VE KOLTUK İÇİN KULİSLER
2-TEKİRDAĞ’DA SEÇMEN YAPISI DEĞİŞİMİ
3-AK PARTİ OY ARTIRIRKEN CHP NEDEN KAN KAYBEDİYOR?