info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Madde Bağımlılığı Yasası Değişmeli

Tekirdağ`ımızda uyuşturucu ve benzeri mücadelede başta Tekirdağ emniyet müdürü Sayın Mustafa Aydın olmak üzere, EMNİYET BİRİMLERİMİZ bu konuda takdiri hak ediyorlar.

Onların sayesinde Tekirdağ`da uyuşturucu ile mücadelede büyük başarılar elde edildi. 
Fakat bizim madde bağımlılığıyla ilgili yasamızda önemli bir eksiklik de gözlerden kaçmıyor. 
Bir genç madde bağımlısı ise,tedavisi de onun rızasıyla yapılmaktadır.

BU YASANIN TEMELDEN DEĞİŞMESİ TARAFTARIYIM. SİZE BİR ÖRNEKLE KADEME KADEME İZAH EDEYİM. O ZAMAN NE ANLATMAK İSTEDİĞİM DAHA GENİŞ AÇIDAN GÖRÜLEBİLİR; 
1-Bir genç bazı art niyetli karaktersiz kişilerce madde alışkanlığına itiyor. 
2-Bu genç evli ve üç çocuğu var.Bu madde bağımlılığı nedeniyle ailesi de mağdur oluyor. 
3-Derken bu genç madde kullanımından hapse düşüyor.Bir süre yattıktan sonra,şartlı tahliye oluyor.Eğer tekrar kullanırsa,infazı yanıp ertelenmiş 9 yıl hapis cezası alacak. 
4-Bir süre sonra,kendi isteği ile tedavi amacıyla hastaneye yatıyor.Bunalıp çıkmak istiyor.tedavisi yarım bırakılıp taburcu ediliyor. 
5-Ailesi çareyi şehir değiştirmekte buluyor.Gittikleri şehirde uyuşturucu maddeden uzak kalıyor,işine gücüne gidiyor.Bir süre sonra yüksek kira maliyeti ve geçim sıkıntısından tekrar memleketine geliyor. 
6-Burada tekrar bazı kesimler tarafından madde alımına ve kullanımına zorlanıyor. 
7- Genç reddediyor.Ağabeyi olayı emniyete bildiriyor.Ağabeyin evi kurşunlanıyor. 
8-Gencin anne-babası bir hastanede tedavi edilip iyileşmesi için girişimde bulunuyor.

ÇÜNKÜ BU GENÇ İSTEMESE DE, BİR ŞEKİLDE MADDE İÇİMİNE ZORLANACAK VE MADDE BAĞIMLILIĞI NEDENİYLE İNFAZI YANIP HAPSE GİRECEK.GERİYE ÜÇ ÇOCUK,BİR EŞ VE GÖZÜ YAŞLI ANNE- BABA,KARDEŞLER KALACAK. NEDEN MADDE BAĞIMLILIĞI YASASI DEĞİŞMELİ?

-Bu illetten kurtulması için uyuşturucuyla mücadele yolunda tedavi merkezlerinde arındırılması için madde bağımlısının değil,ANNE - BABASININ ONAYIYLA HASTANIN DIŞ DÜNYADAN TECRİT EDİLEREK TEDAVİSİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR.
-Madde kullanan genci, tekrar hapse atmak yerine,madde bağımlılığından kurtulmaları için hapishane gibi, tüm yetkileri devlette ve anne-baba yoksa eş veya kardeşten onay alınarak gözlemli tedavi altına alınmalıdır. 
AKSİ TAKDİRDE BİZLER TOPLUMDAN MADDE BAĞIMLILARINI TEMİZLEYEMEDİĞİMİZ GİBİ, BU SUÇTAN İÇERİ ATILDIKLARINDA,ÇIKTIKLARINDA TOPLUMA ZARARLI SUÇLU YETİŞTİRMİŞ OLURUZ. 

BİR ŞEKİLDE TEKRAR KULLANIMDA HAPSE ATMAK YERİNE, VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR TARAFINDAN AİLELERİN OLURUYLA TEDAVİ EDİLEREK TOPLUMA KAZANDIRILMALARI, BUNLARI MADDE BAĞIMLILIĞINA İTENLERİN EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALARI GEREKİR.

EĞER SİZ MADDE BAĞIMLILIĞINA ZORLANAN KİŞİYİ KURTARMA YOLUNA GİDECEK GEREKLİ YASAL DÜZENLEMEYİ YAPMAZSANIZ, ASIL CEZALANDIRDIĞINIZ SADECE ONLAR DEĞİL, ANNE - BABA, KARDEŞLER, EŞLER VE ZAVALLI MASUM ÇOCUKLAR OLUR.