info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Marmaraereğlisi nde Roman Vatandaşların Hali Perişan

Marmara Ereğlisi Yeniçiftlikte yaşayan roman vatandaşlar zor durumda.Yeniçiflik bölgesinde çadırda yaşadıklarını söyleyen İzzet Sepetçi adlı bir vatandaş “biz çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadeleesi veriyoruz.Bizim sorunlarımızla ilgilenen hiç kimse yok.Ölsek kimsenin umurunda olmayacak.Belediye de bize bu konuda yardımcı olmuyor.
Büyükşehir belediyesinden bize yardım etmesini istiyoruz.Romanlar hala ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor.Bizim de herkes gibi insanca yaşamaya hakkımız yok mu?” dedi.
Bu İzzet sepetçi  yerden göğe kadar haklı.Bir dönem Muratlı Turan mahallesindeki romanlar da çadırda uzun süre aynı sıkıntıları yaşadı ama el uzatan olmadı.Bence açılım kapatılım daire falan fişmekan hepsi hikaye.Bu kardeşlerimize arsa gösterin 150 metrekare olsun ama kendilerine ait bir yer olsun.Onlar evlerini de yapar yaşamlarını da sürdürür.Bu insanlara bir el atalım destek olalım.  
Bir sözüm de Ereğli belediye başkanlığına;Sayın başkan bu vatandaşlara gidip derdini dinlemek bu kadar mı zor? Yoksa sizin seçilmeniz için oy veren bu insanların hiç mi değeri yok.Ben inanıyorum ki siz bu vatandaşların derdine merhem olursunuz.
Diğer sözüm de Kadir başkana;Başkanım sabahın 06.30’unda bir köye veya ilçeye gidip namaz kılıp aylak kahvehane cemaatiyle sohbet etmek size bir şey kazandırmaz.Gidip bir de bin bir zorlukla mücadele eden bu çadır ahalisiyle sohbet edin.Yoksa bu çalışmalarınız asla meyvesini vermeyeceği gibi bulanık suda balık avlamaya benzer.Bir de gidip bu roman kardeşlerimizi dinleyin.Bu yazının gelişmesini merakla bekliyorum.