info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Mezun Olanlar Taraflı Eğitimcileri Bimer e Şikayet Edin

Bir eğitim yılı  daha son buldu.Bu tarihten itibaren öğrencilerin geleceği öğretmenin elinde.Malesef günümüzde bazı öğretmenler mesleki etik kurallarını hiçe sayacak davranışlarda bulunuyorlar.
En sıcak haber ise ulusal basında bir ailenin haklarının yendiği için savcılığa müracatıyla gerçekleştirildi.Okul dönemi boyunca 1. Olan öğrencinin son dakikada sözlü notu düşürülerek 3. Gösterilmesi sonucu yasal şikayette bulunmuşlar.
Geçtiğimiz yıllarda Muratlı’da da bir veli bu tür şikayetle bana gelmişti.Kısaca ifade etmek gerekirse eğer çocuk okul aile birliği yönetiminden veya nüfuslu bir aileden geliyorsa 1. Olan başarılı öğrencilerin hakları harcanabiliyor.
Sadece bu değil...
Bir öğretmen kendisini ahlak zabıtası zannedip öğrencilere “nasıl giyiniyorsun senden utanıyorum.Ya da mezuniyet törenine açık giyinip gelmeyin.”deme cüretini gösterebiliyor.Bu durumda insan “sana ne kardeşim sen annesi misin babası mısın? Çocuk benim çocuk.Bu hakkı sen nereden buluyorsun? Deme gereğini hissediyor.Yahu bu çocuklar  15-20 GÜN SONRA HAYATLARININ SINAVINA GİRECEKLER. SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ?
Ya da öğrencilerinin sorunlarını öğrenip çözüm üretmek yerine dört yıllık eğitimi boyunca sorun ve sıkıntılarından bihaber olup jandarmalık veya disiplin cezası verme çabasında olan sınıf öğretmenlerine rastlanabiliyor.Bu öğretmenler yasal olarak bir şey yapamayıp sözlü notuyla çocukların başarısına  darbe vurma gibi egolara sahip olabiliyorlar.
Bu gibi sorunları her okulda yaşayabilirsiniz.İl milli eğitim müdürünün bu gibi durumlarda veli yönünde desteği olacağını sanmıyorum.Ama eğer çocuğunuzun geleceğiyle herhangi bir oynama olursa biz basın mensuplarını arayın veya Başbakanlık bilgi edinme merkezi şikayet hattı olan (BİMER)’E şikayet edin.Çocuklarınızın geleceğiyle oynatmayın.