info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Devlet Hastanesinde Neler Oluyor

Yaklaşık 8 yıl önce, Muratlı Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılması için hastane müdürü Kenan Öztürk ile bir çaba içerisindeydik.

Bu yeni hastane mücadelemize, o dönemin Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da katılmış, bu süreçte birkaç başhekim de gelmiş ve bu yeni hastane mücadelemize destek vermişlerdi. Hatırladığım kadarıyla, yaklaşık 5 yıl önce dönemin Sağlık Bakanı MEHMET MÜEZZİNOĞLU ile buluştuğumda, bu hastane ile ilgili yazmış olduğum haber ve köşe yazılarımı göstermiştim. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetelerden birindeki köşe yazımdaki başlığı okuyunca, " bu doğru mu sevgili kardeşim? " demişti. Ben de kesinlikle doğru olduğunu yazmıştım. 

Başlıkta şu yazıyordu; " RUHSATSIZ, DOKTORSUZ, KANTİNSİZ TEK DEVLET HASTANESİ " Sayın Müezzinoğlu gazeteleri müsteşarına vermiş ve " yarın masamda istiyorum "demişti. Ertesi gün saat 08.45`de telefonum çalmış ve tedirgin bir ses, " Murat Bey, bakanımız gazetelerinizi istiyor, bulamıyoruz, bize mail ile o yazılarınızı gönderebilir misiniz? demiş ve ben göndermiştim. Akabinde YENİ MURATLI DEVLET HASTANESİ YAPIMI BAŞLAMIŞTI. Ben de Müezzinoğlu Çalışma bakanıyken Ramada otelde kendisine açılışta bulunmasını istemiştim ve kendisi Mustafa YEL vekilim burada beni o temsil etsin demişti. Bakan Müezzinoğlu öyle dedi ama her ne hikmetse hastane müdürü sözde terfi aslen ceza gibi, o kadar emek harcadığı hastanenin açılışı yapılmadan Tekirdağ devlet hastanesine alındı.

HASTANENİN DE AÇILIŞI YAPILMADI. ÇÜNKÜ BİTMEDEN İLGİLİ FİRMADAN DEVRALINDI. 
HASTANE DE TAMAMEN BİTİRİLMEDEN HİZMETE AÇILDI. 

Kenan ÖZTÜRK mükemmel bir hastane bıraktı. Şehir dışından dahi hasta geliyordu. 
Şu anda Muratlı Devlet hastanesine Muratlılı bile gitmek istemiyor. 
- İKİ YILDIR HASTANENİN KLİMALARI ÇALIŞMIYOR, 
- DİYALİZ ÜNİTESİ HİZMETE SOKULMADIĞI İÇİN, HER GÜN YAKLAŞIK 20 DİYALİZ HASTASI TEKİRDAĞ`DAKİ HASTANELERE GİDİYOR, 
- DOKTOR YOK, AMELİYAT YAPILAMIYOR, SÜNNET BİLE YAPILAMIYOR. 
- ACİLDE YETERSİZLİK VAR. DOKTORLAR İĞNE VURUP GÖNDERİYORLAR. 
- EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, HASTANE LOJMANLARI SOYULMUŞ, SUÇLULAR YAKALANMIŞ AMA YİNE SOYULDUĞU SÖYLENİYOR. 
- SOYULMADIYSA, ORADA BULUNAN SU MOTORLARI VE DAHA BİRÇOK DEMİRBAŞ NEREDE? 
CAMI ÇERÇEVEYİ KİM KIRDI? 
BU İHMALİN SORUMLUSU KİM? 
- YILLIK 120 BİN LİRA GİBİ YÜKSEK BİR PARA ÖDEYEREK KANTİN İHALESİNİ ALAN KURULUŞ, KİMİN YÜZÜNDEN NEDEN İHALEYİ FESH ETTİ? 
- MALİ VE İDARİ İŞLER MÜDÜRÜNÜ NE ZAMAN GİTSEM SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN ODASINDA GÖRÜYORUM. 
BUNUN ODASI YOK MU? 
NE ZAMAN ÇALIŞIYOR? 
- BU KADAR SIKINTININ ÇÖZÜMÜNE MÜDAHALE EDECEĞİNE, SAĞLIK HİZMETLERİ MÜDÜRÜ İLE MUHATAP OLAN HASTA YAKININA,KENDİ ODASINDA OLMADIĞI VE YETKİSİ OLMADIĞI HALDE NASIL HAKARET EDİYOR? 
- BU DURUMU BİLEN SAĞLIK MÜDÜRÜ CENGİZ BECERİR BU SORUMLU MÜDÜR HAKKINDA NE GİBİ BİR İŞLEM YAPACAK? 
- HASTA YAKINLARI SİNİRDEN PATLAMA AŞAMASINA GELİYOR. YAKIN ZAMANDA BÜYÜK BİR OLAYI, İNFİALİ MURATLI`DAN İŞADAMI K.D. ÖNLEDİ. İLERİ DÖNEMDE DAHA KORKUNÇ OLAYLARIN YAŞANMASI OLASI GİBİ GÖRÜLÜYOR. 
- TERCİH EDİLEN VE TEKİRDAĞ`IN HER YERİNDEN HASTA ALAN MÜKEMMEL BİR HASTANE YARATAN KENAN ÖZTÜRK GÖREVİNE İADE EDİLECEK Mİ?  
- YOKSA TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİNDE HERKESİN GÖZDESİ OLAN KENAN MÜDÜR, TIPKI MURATLI DEVLET HASTANESİNDE OLDUĞU GİBİ, YENİ ŞEHİR HASTANESİNDE SÖZDE TERFİ DİYE BAŞKA BİR YERE Mİ GÖNDERİLECEK? GÖRÜNEN O Kİ, KENAN MÜDÜRÜN GERİ GELMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLAYACAK. 

MURATLI DEVLET HASTANESİNİN AKIBETİ NE OLACAK? 
BİZ BU HASTANE İÇİN BOŞUNA MI UĞRAŞTIK.