info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Emniyetinde Revizyon Şart

Uzun süredir Muratlı Emniyet müdürlüğünde gerek teknik ve personel eksikliğinden gerekse mevcut memurların aynı görev yerinde uzun yıllar hizmette bulunmasından dolayı bazı sorun ve sıkıntılar yaşanıyor.

Bunlar; 
-Araç ihtiyacı, 
-Bilişim uzmanı eksikliği, 
-Sürekli amir değişikliği,
-Görev yapan memurların uzun yıllar aynı yerde görev yapmasının verdiği rehavet ile vatandaş - polis iletişiminde yaşanan sıkıntılar. 

ARAÇ İHTİYACI;
Herkesin bildiği gibi,Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,göreve geldiği günden beri uyuşturucuyla mücadelede takdirimizi ve desteğimizi kazanmıştır.Bu konuda kendisine her zaman basın mensubu olarak destek ve dayanışma içinde yardımcı olmak sosyal sorumluluk görevimizdir.Çünkü gerek Valimiz gerekse biz basın mensupları,her geçen gün çeşidi ve zararları artan uyuşturucu mücadelesinde yanındayız.Fakat Muratlı`da emniyet mensuplarının sivil araçları olmadığı için,bu konuda mücadelede sıkıntı yaşadıkları bir gerçektir.Resmi aracı gören bu sağlık düşmanlarıyla mücadele zor olmaktadır.Acil sivil araç şarttır. 

-BİLİŞİM MEMURU;
Muratlı`da Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu döneminde başlatılan güvenlik kamerası ve 15 Temmuz sonrası önemi daha da artan meydanlardaki kamera sistemleri son model olup,bu kameralar Muratlı Emniyet müdürlüğü tarafından net olarak takip edilebilme imkanına sahiptir.15 Temmuz sonrası Muratlı emniyetinde bu işten anlayan bilişim uzmanı olmadığı için,bu kameralar emniyette sadece süs olarak vazife görüyor.Oysa kameradan 100 metre ötedeki vatandaşın elindeki sigara markasını dahi tespit edebilen bu kameralar vasıtasıyla,trafik ihlallerini cezai işleme tabi tutacak bilişim memuru yoktur.Bu bilişim konusu istihbarat için de önem arzetmektedir.Gerçekten bu kameraları kontrol altında tutacak bilişim uzmanı olsa,devletim cezai işlemden kameralar sayesinde para da kazanırdı. 

-İDARE AMİRİ;
15 Temmuz olayından sonra,Muratlı`da neredeyse birkaç ayda bir emniyet müdürü değişir oldu.İdare amirinde süreklilik olmazsa otoritte de olmaz. 

-ESKİ MEMURLARIN GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ;
Muratlı`da durum öyle bir hal aldı ki,yıllarca aynı yerde görev yapmanın verdiği rahatlık ve güvenle polis memurları vatandaşa agresif,saygı sınırlarını aşan davranışlarda bulunmakta,yerel halkla polis-vatandaş ilişkisinde lakayıtlık oluşmakta,amir değişikliğinden doğan boşluktan dolayı kılık kıyafetlerine bile özen gösterilmemektedir.

Öyle ki,bir polis memuru sivil araçla bankamatikten para çekmeye gidiyor,altında kot pantolon,üzerinde ise devletin resmi gömleğini pantolonun üzerine sarkıtmış bir vaziyette sabah işe gitmek için servis bekleyen işçilerin karşısında çok rahat hareketler sergiliyor. Bu nedenle uzun süre aynı yerde görev yapan polis memurlarının da değişimi devlet memurunun prestiji ve imajı için şarttır.Muratlı`ya şu an görev yapan Erol Çolak gibi vazife aşkıyla dengeyi koruyabilen memurlar gereklidir. 

Bu konuda Tekirdağ çok şanslıdır.Çünkü disiplinli,görev bilinci maksimum seviyede harika bir Tekirdağ emniyet müdürne sahibiz.Eminim Muratlı`daki bu eksiklik ve sorunları da denetleyip gereken disiplini ve teknik eksikliği giderecektir.
Çünkü polis,huzurumuzun ve namusumuzun daimi güvencesidir.