info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı`da Güvenlik Kameraları Süs mü?

Muratlı’ya gelmiş en iyi Kaymakamlardan biri olan Mahmut Hersanlıoğlu’göreve başlar başlamaz bazı risk teşkil eden caddelere, mahallelere güvenlik kamerası taktırdı.

En önemlisi de okulların tamamına güvenlik kamerası taktırarak, okul bahçesinde uyuşturucu içen, okullara zarar verenlerin yakalanmasına vesile olmuştur. Bununla da yetinmemiş, esnafı da ikna ederek kamera takmalarını teşvik etmiştir. Özellikle bir mahallede çıkan kavgaları kamera sistemiyle önlemiştir. 

Bir de Muratlı Hürriyet meydanında ve belediye binasının karşısındaki saat meydanında vatandaşın elindeki sigaranın markasını dahi tespit edebilen keskin kameralar takıldı. Her ne hikmetse, bu kameralara rağmen, Hürriyet meydanındaki Atatürk heykelinin önü adeta bir otopark gibi park etmiş araçla dolu. OHAL VAR. 

Muratlı Kaymakamlığı her ay bir yerde güvenlik toplantısı yapıyor. Şimdi ben soruyorum; defalarca orada sadece otomobil değil, kamyonet de park ederken fotoğraflayıp haber yaptım. Çoğu da yabancı plaka araçlar. Allah korusun bunların birinde tehlikeli bir şey olsa, bunun getireceği sonucun hesabını kim verecek? Unutmayın ki, daha birkaç ay önce başta Tekirdağ emniyet müdürü olmak üzere, istihbaratımızın başarısı sayesinde ilçede terörist ele geçirildi. Nasrettin hoca gibi testiyi kırmadan tedbir almazsak, üzülürüz. Saat meydanının çevresi de ana caddeye yasak yere park etmiş araçlardan geçilmiyor. 

Hatta çevre yolu yapıldığı halde, şehir merkezinden kamyonlar geçmeye devam edip, bir de bu yola park ediyorlar. Hatta bunlardan biri de41 plaka PTT aracıdır. Postane idaresince defalarca uyarılmasına karşın kimseyi takmamakta ısrar ediyor. Hadi emniyet trafik ekipleri ile Büyükşehir zabıta ekipleri arasında yetki alanı sorunu var kabul edelim, bu kameralar neden gerekli cezai işlem yapmıyor? Bu araçlar suç işliyorsa hem suç önlenmiş hem de devletimiz bu cezalardan kazanç elde etmiş olur. Vatandaş kolayını bulmuş,” o bırakıyor, ben de bırakırım” diyorlar. Bırakın “üzüm üzüme baka baka kararır” atasözünü, baka baka şıra olmuşlar. 

Servis araçlarını da söylemeden geçemeyeceğim. Bunlar şehrin merkezine giriş yasak olmasına rağmen, bırakın girişi, âdeta yol geçen hanı gibi yapmışlar. Şehrin meydanını park yeri olarak kullanmak mı dersiniz, servis durağı olarak kullanmak mı dersiniz, adını siz koyun. Büyükşehir olmuş Tekirdağ’ın ilçesinde içler acısı bir durum. Evinin ardiyesinde odun kesen vatandaşa gürültü yapıyor diye ceza kesen bir belediye, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren minibüslere güzergâh tam olarak belli olmadığı halde güzergâh dışı geçti diye ceza kesen emniyet trafik ekipleri, bu keşmekeşe bir şey demiyor. 

Bu aylık güvenlik toplantılarınızdan birinde oturup konuşun ve yetki alanı belirlensin. Artık “ben söylemiştim, ben yazmıştım” diye iş işten geçtikten sonra söylemek istemiyorum.