info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Mustafa Yel mi? Eyüp Kanar mı?

CHP Önseçimi büyük çekişmelerle tamamladı.Sıra Ak Partide adayların belirlenmesinde.
Ak Partinin de aday belirlenmesi büyük sıkıntılara gebe olacak gibi görülüyor.Bu süreçte Çorlu ile Tekirdağ arasında büyük bir çekişme beklenirken aynı çekişmeyi taban ve teşkilat arasında da göreceğiz gibi geliyor.
Şimdiye kadar sadece yerel seçimde Süleymanpaşa’da yanıldım.Onda da partinin 12 adayı yok sayıp 13. Adayı atama yapmasından dolayı yanıldım.Zaten genel merkez bu tavrıyla hem Süleymanpaşa’yı hem seçmeninin bir kısmını kaybetti.Eğer başka aday olsaydı 10 puan farkla Süleymanpaşa’yı alırdı.
Gelelim şu andaki tabloya;
Şimdi Tekirdağ’dan iki önemli aday var.Birincisi TABANIN ADETA TAPTIĞI Mustafa Yel ikincisi Has Parti ve yeni yönetimin favorisi Eyüp Kanar.
Ak Parti Eyüp Kanar’ı ikinci sıradan gösterirse taban coşar ve Yel vekil olur.Diğer taraftan Eyüp Kanar’ın da il yönetimi tarafından tercih edilmesi nedeniyle bir çatlak oluşur.Ama taban kadar olmaz.
Bir de Çorlu faktörü var.Çorlu da 1. Veya 2. Sırayı isteyecektir.Çünkü mevcut tabloda 3+2+1 teorisine göre Ak Parti 2 vekil gönderirse Yel ve Kanar ilk iki sırayı alırsa Çorlu 3.’lüğü kabul etmez ve kazan kaldırır.
Diğer yandan Çorlu’da da üç önemli aday var.En güçlü adaylardan biri Müsiad Tekirdağ kurucu şube başkanı Oktay Dede Çorlu TSO meclis başkanı Metin Akgün ve Ak Partiden ikinci sıra için bir kadın şartı gözetilirse Çerkezköy’de diş doktoru Ayşe Doğan göze çarpan isimler.Özlem Yemişçi bu süreçte sessizliğini koruyor.
Bu tabloda 1. Aday kesin Tekirdağ’dan çıkacak.2.bir kadın veya Çorlu’dan bir aday olduğu göz önüne alınırsa;
İkinci sırayı Ayşe Doğan mı Özlem Yemişçi mi Oktay Dede mi Metin Akgün mü alacak?
Birinci Sırayı tabanın çok sevdiği partili ayırmaksızın herkesin sevdiği Mustafa Yel mi Has Parti kökenli teşkilat adamı Eyüp Kanar mı alacak?
Üç zor olduğu için önümüzdeki günler büyük çekişmelere gebe.BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.