info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sanatı, Sanattan Anlayanlarla Gerçekleştireceksiniz

Kaç zamandır yazıp dile getiriyorum. Tekirdağ olsun, Çorlu olsun, Süleymanpaşa olsun, Muratlı olsun, Saray olsun, sanat namına bir şey yapmıyorlar.

Onların derdi popülizm, dedikodu, makam sevdası, şov yapma, tribüne oynama, sırf adı ülke çapında duyulmuş diye, kendi sanatçısına sırtını dönerek, bu meşhur kabul edilen kişilere çuvalla para verme, bunların % 1’i kadar bedel harcayıp kendi sanatçısına sahip çıkmamaktır. 

Belediyeleri önce kendi yaşadığım ilçeden, Muratlı’dan başlayarak değerlendireyim; 

MURATLI; Sizin hala bir kent konseyiniz bile yok. Bu bir ayıptan ibarettir. Malkara belediyesi muhatap olarak bizi arıyor, Nebi başkan gerekli desteği sonuna kadar vermiş, belediye kültür bölümünü arıyorum,bana belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş’ı bağlıyor.Koskoca kültür bölümünde kimse Güler Aktaş’ın izni olmadan bir şey yapamıyor.Sabah saat 9’da hareket edilecek,başkan hanımefendi geç geliyor.Bir de avanesi, “gezmeye ve alışverişe gidiyoruz” diyerek sanat ve emek etkinliğine gidiyorlar.büyükşehirin gezilerinde de hep aynı kişiler gidiyor.Halk yok.Sanki belediye onlara gezsin diye kurulmuş.Becerebiliyorsan.bir organizasyon da siz yapın.Orada bir sanatçı sayın belediye başkan yardımcısına mesaj verdi ama Güler hanım duymazlıktan geldi.
YETER ARTIK HEP BU KİŞİLER HALKIN HAKKINI İHLAL ETMESİN. 

ÇORLU; Bir sanatçı genç çıkmış, Cumhuriyet parkında konser verecek, bir türlü izin alamıyor. Çorlu Büyükşehre, büyükşehir çorlu’ya gönderiyor. Zavallı iki yer arasında telef oldu. Bir de Sayın Ünal başkanın Kent konseyi kadın meclisini Malkara’ya göndermeyip alelacele alternatif etkinlik yapması var. Kadir başkan söylese, kendisi bile gelirdi. Çorlu’ya yakışmadı. SARAY; Saray ile fazla gidiş-geliş ve irtibatım yok ama orada Aydın Akgün adlı harika bir sanatçı var. Atatürk hayranı olan ve Atatürk seti hediye etmesiyle tanınan Nazmi Çoban, harika eserler yapan ve Malkara’da Atatürk eserleri kapış kapış satılan bu gence sahip çıkmıyormuş. Hani sanat dostluğunuz? 

SÜLEYMANPAŞA; Ekrem Eşkinat için söyleyecek o kadar şey var ki, hepsini gereksiz buluyorum. Kendisi sadece dışarıdan üst tabaka toplum etkinlikleri yapar, belediyenin parasını bunlara harcar, Tekirdağ-Süleymanpaşa’nın tek edebiyat sanat derneğine bir ofis vermez, sanatçısına sahip çıkmaz. Zaten ben de kendisini umursamıyorum.Onun için bir şey yazmaya gerek yok. 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR; Her şeyi anlarım da, her konuya duyarlı Kadir başkanımı anlamadım. Başkanım Malkara etkinliğinden bir gün önce yazdım. Sizin bu yeni kültür daire başkanından bir kişi memnun olan yok mu? Herkes şikâyetçi. Malkara’da açılışta olmaması utanç vericidir.Şunu anladım ki,Kadir başkan daire başkanı seçmekten anlamıyor ya da birilerinin isteğiyle atıyor olabilir.Makam dolduran değil,iş yapan,sahada dolaşan başkan lazım. 

ORADA OLMASI LAZIMDI. YİNE DE ULAŞ BAŞKAN OLGUN DAVRANDI, BİR ŞEY SÖYLEMEDİ. 

Ayrıca Tekirdağ edebiyat, kültür ve sanat alanında gerek ses sanatçısı, gerek şair gerek, yazar gerek ressam gerek ebru sanatı gerekse hat sanatı alanında birçok sanatçıyı barındırırken, bu derneğin kapatılmasına sebep oldunuz. Daha kaç dernek kapatılacak? (Ekrem Eşkinat ve Gülferah Güral’ın işlerini güçlerini bırakıp kurduğu derneği saymıyorum) 

BU TEKİRDAĞ İÇİN UTANÇ VERİCİDİR. 
BEN BU DERNEĞİN KURUCU ÜYESİ VE BASIN TEMSİLCİSİYİM. 
ARAYIP ÜZÜNTÜNÜZÜ DİLE GETİRMENİZİ VE DESTEĞİNİZİ BEKLERDİM. 
OLSUN; BİZ SİZİN ADINIZA TEKİRDAĞ’I EN İYİ ŞEKİLDE MALKARA’DA TEMSİL ETTİK. 

Şiir, şarkı ve sanat eserleriyle yokluğunuzu hissettirmedik. 

BU UTANÇ DA SİZİN BU ETKİNLİĞE KATILMAYAN VE KAPANAN DERNEĞİMİZE DUYARSIZ KALAN KÜLTÜR DAİRE BAŞKANINIZA YETER. 

-TEBRİKLER ULAŞ YURDAKUL BAŞKAN 
-TEBRİKLER ÇİĞDEM TARAR BAŞKAN 
-TEBRİKLER NURAN BAŞKÜTÜK BAŞKAN 
-TEBRİKLER CELAL ÇALIK BAŞKAN BU GURUR SİZE YETER.