Bir de bizim Muratlı’ya bakıyorum, “bu nasıl bir yöneticilik anlayışı? Bir belediye, halkının menfaatini gözetir, olan bir şeyi yıkıp halkını mağdur etmez.”diye sitemde bulunmaktan kendimi alıkoyamadım.
Bu tür bir belediyecilik anlayışına benim kısıtlı zekâm bir anlam veremedi. Sizin eski, kullanılmayan bir mezbahanız olacak. Bu mezbaha hijyenik anlamda yeterli olmayacak. Fakat her kurban bayramında burada kesim yapacaksınız. Hadi bu işin kabul edilebilir değil ama kabul edilebilir tarafı olsun.
PEKİ, YÜZBİNLERCE LİRA HARCAYIP İNANLI ÇEŞMESİ MESİRE ALANI YANINA MEZBAHA YAPACAKSINIZ, HİÇ KULLANILMADAN BU MEZBAHA YIKILACAK. HALKIN VERGİLERİ VEYA BİLEMEDİN İLLER BANKASININ(GERÇİ O DA YİNE BİR TÜR VERGİ DÖNÜŞÜMÜ YA NEYSE) KATKISIYLA YEPYENİ MEZBAHA YAPACAKSINIZ, HİÇ HİZMET VERMEDEN YIKILACAK. BU BİR KAMU İSRAFIDIR. HESABINI KİM SORACAK?
İşin özüne gelecek olursak; Muratlı’da yıllardır süregelen bir mezbaha sorunu var. Çok eski bir mezbaha var ama mezbaha demeye şahit ister. Etrafı kilit taşları, çöp konteynerleri ve daha birçok belediyeye ait atıklarla dolu. Zaten halka hizmet verdiği de yok. Sadece kurban bayramından kurban bayramına kullanılıyor. Onda da sağlıklı bir kesim yapıldığı söylenemez.
İnanlı çeşmesi mesire alanı yanına yeni bir mezbaha yapıldı. Ne hikmettir ki, bu mezbaha da kullanılmadı. Sadece kurban bayramlarında kullanıldı.
Sonra, hiç Muratlı’da yer yokmuş gibi, foseptik arıtma tesisi için Muratlı belediyesinden yer talebinde bulunulduğunda, sağ olsun belediyemiz, FOSEPTİK arıtma tesisi için, MESİRE ALANININ YANINI GÖSTERDİ. Yüklenici firma için bu bulunmaz bir nimetti. Çünkü ulaşım ve imar için düz araziydi.
Fakat yeni yapılan bu mezbaha, foseptik arıtma tesisinin kurulacağı alan içinde kaldığından, halkın vergileriyle yapılan mezbaha yıkıldı. Halkın vergileri çöpe gitti. ŞİMDİ MURATLI’NIN BİR MEZBAHASI YOK.(NE ZAMAN OLDU Kİ?)
Düşünebiliyor musunuz değerli okuyucular; Siz bir ilçede yaşıyorsunuz, vergi ödüyorsunuz, bu vergilerle bir mezbaha yapılıyor, hiç kullanılmadan yıkılıyor. Yazık değil mi harcanan para ve emeğe? Haddi onu geçtim, o dönem foseptik arıtma tesisinin mesire alanına uygun olmadığını görüşmek için gittiğim Valilik özel idare genel sekreteri ve şu an milletvekili olan Mustafa Yel’in Çevre müdürlüğü ile konuşmasındaki savunma ise adeta Nasrettin hoca fıkrası gibiydi.Bununla başınızı ağrıtmak istemiyorum.
Şimdi bir ilçe olan Muratlı halkı, önceleri belde belediyesi, şimdi mahalle olan Karacakılavuz ve Kırklareli-Lüleburgaz’a bağlı olan B.Karıştıran beldesindeki mezbahalarda büyük baş hayvanlarını kestiriyor.
MURATLI’NIN İLÇE OLARAK BİR MEZBAHASI BİLE YOK.
ŞİMDİ SAYIN SALİHOĞLU VE SAYIN ALBAYRAK’A SORUYORUM; DEĞERLİ BÜYÜKLERİM, BİR İLÇENİN MEVCUT MEZBAHASI UYGUN KESİM KRİTERLERİNE GETİRİLMİYOR. YENİ BİR MEZBAHA YAPILIYOR, HİÇ KULLANILMADAN YIKILIYOR. BUNU KİM SORGULAYACAK?
YAZIK DEĞİL Mİ BU HALKIN PARASINA? 30 BİN NÜFUSLU BİR İLÇEDE MEZBAHA OLMAMASI, HAYVAN SAHİPLERİ VE KASAPLARIN BAŞKA YERLERDE KESİM YAPMASI BİR BÜYÜKŞEHİR İÇİN DOĞRU MU?
YIKILAN MEZBAHAYA KAÇ LİRA HARCANDI VE BU ZARARIN HESABINI KİM VERECEK?
MURATLI’YA BİR MEZBAHA YAPILACAK MI?