info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Şafak Başa, Sözlerime Kulak Verin (1)

Ömrüm boyunca siyasetin içinde, karşısında, kenarında, her kulvarında bulundum.

Hatta her iktidar döneminin kadrolaşmasını dahi gördüm. Fakat yarı devlet kurumu olan, Genel Müdürü atamayla gelen bir kurumda, TESKİ’DE bu kadar bir siyasetle iç içe çalışma olan yer görmedim. 

Size hatırlatırım ki, siz bir 657’li olarak bu kurumun başına getirildiniz. Ne büyük talihsizliktir ki, Halim Orta gibi dört dörtlük bir zatı muhteremden sonra, sizden de beklentilerimiz yüksek olacaktı. Sizin de bu görevi layıkıyla yerine getireceğinizden şüphem yoktur. 

Sayın müdürüm; Sizden ricam, TESKİ’YE ALINAN TÜM PERSONELİN YETERLİLİĞİNİ VE TORPİLLİ OLUP OLMADIĞINI BİR KONTROL EDİN. 
Bu kuruma sadece işe adam yerleştirme değil, hak edenin, yeterliliği olanın alınması gerekmektedir. 

-Çorlu’dan bir dernek başkanı, bana bir mahalle muhtarının ailesinden 4-5 kişinin birden kurumunuza alındığını söyledi. Bir araştırın, doğru mu? 
-Büyükşehir idarecilerinden, CHP teşkilat yöneticilerinden, hatta bu partinin il veya ilçe başkanlarından kuruma eleman alınması için bir girişimde veya baskıda bulunuldu mu? 
-Süleymanpaşa belediyesi ile karşı karşıya kalan Tekirdağ sakatlar derneği başkanı, birden bire TESKİ’DE işe başladı ve görevinden istifa etti. Bu başkanı TESKİ’YE KİM ANİDEN NASIL ALDI? 
-İleride Ankara’dan işçi alımlarını denetlemede bu konuda bir sorunla karşılaşırsanız, sizden başkasının sorumlu olmayacağını biliyor musunuz? 
-Atamayla gelen bir kurum müdürünün, sürekli Büyükşehir belediye başkanıyla, onun daire başkanı gibi ilçe ilçe gezmesi ve TESKİ açılışlarında siyasi içerikli konuşmalar olduğu takdirde yaşananlardan kim sorumlu olacak? 
(BU YAZDIKLARIM, TESKİ KAMU KURUMU DİYE DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİNDİR. YOK, BELEDİYE KURUMUYSA LAFIM YOK AMA ÖYLE OLSAYDI, TESKİ FATURALARDAKİ FAHİŞ FİYAT İÇİN, “BİZİMLE ALAKASI YOK BÜYÜKŞEHİR ALIYOR” DEMEZDİ) DEMEK Kİ BÜYÜKŞEHİRDEN BAŞKA TESKİ İÇİN (BİZ)VAR. 
-Her açılışa tüm ilçe daire müdürlerini ve Tekirdağ TESKİ yöneticilerini götürerek kalabalık görüntü sergilemeniz neticesinde, bu kişilerin vazifesi başından alıp dolaştırılması doğru mu? 
-TESKİ’NİN bütçesi neredeyse Büyükşehire denk konumdayken,neden 11 ilçede kendi ve çalışılabilir binanızı yapmayıp çuvalla kira bedeli ödüyorsunuz? Bu kira ile oturduğunuz binaların sahiplerine,gsm şirketlerinin arsalarına baz istasyonu kurduğunda,ücretsiz telefon kullanımı sunduğu gibi,siz de ücretsiz su hizmeti veriyor musunuz?
Neden geniş,planlı ve kullanılabilir şekilde her ilçeye kendi binanızı yapıp kira ödemekten kurtulmuyorsunuz? 
Siz büyük bir kurumun önemli bir yöneticisisiniz. Bu konularda yanınızda sizi bilgilendirecek yetenekli bir CEO’nuz yok mu? 
Bunlar eleştiri değil dost öğüdü diyebilirsiniz sayın müdürüm. Bu işin üstesinden gelecek potansiyel sizde var. Umarım muvaffak olursunuz. 

Artık sizin ve ekibinizin ya makamınızda, ya denetlemede olmanızı, personelinizin de cümbür cemaat açılışlarda ve büyükşehir ekibinin peşinde değil, görevlerinin başında olmasını bekliyoruz. 
AYRICA, HER ÇUKUR AÇTIĞINIZDA, AÇILIŞ ŞOVU YAPMAK YERİNE, ORAYA HARCAYACAĞINIZ PARA VE ZAMANI HİZMETE HARCAYIN. BAŞARI DİLEKLERİMLE. 

YARIN; YILLARDIR BİR SU DEPOSUNU YIKAMADILAR.