info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Ünal Aysal

Vatandaş Otobüsleri Paralı İstiyor 
 
Bir süredir Çorlu'ya haber için sık gidiyorum.Her seferinde toplu taşıma aracı olan şehir içi toplu taşımacılık otobüslerini kullanıyorum.Her seferinde bir ya da birkaç vatandaş otobüste para ödeyip gidememekten şikayet ediyor.
-Trenden inen özel sektör çalışanı bir bayan bileti olmadığı için gelen otobüse binemedi ve dolmuşla gitmek zorunda kalacağı için üzüldü
-Bir başak bayan otobüste yolcuların içinde açtı ağzını yumdu gözünü. Başladı anlatmaya; “yaz bunları sevgili kardeşim bir gün üç kişi şehir dışından gelmiş. Kartları olmadığı için benim karttan çektik ama bana 50 lira uzattılar. Bende 50 lira bozukluk olmadığı için parayı bozup kartımdan çekilen üç kişilik paramı alamadım. Ben de bir çalışanım. İyilik yaptım ama üç kişilik kart çekimi ağır geldi. Bir gün de sabah 06.30’da işe gitmek için çıktım 25 kuruş çıkışmadı. Rezil oldum. Tekirdağ’da (Süleymanpaşa) hem kartla hem de olmayan para ödeyerek biniyor. Bu nasıl hizmet?
-Muratlı’dan Çorlu’ya gidince kartım olmadığı için parasız gidiyorum. Bana bir şey demiyorlar. Böyle daha iyi oldu. (bunun şoförlerin iyi niyetinden olduğunu idrak edemiyor)
-Kardeşim ben Çorlu dışından geliyorum. Çorlu’da işlerim oluyor. Her yerde kart yok. Olsa da bazen sabah çok erken saatte bulamıyorum. Mağdur oluyoruz.
Evet Sayın Ünal başkan. Artık bu kartla toplu taşıma olayına bir son vermezseniz daha çok tepki çekeceksiniz. Kart olsun ama ücret ödeme de olsun. Yoksa halkın tepkisi bitecek gibi görünmüyor. Takdir sizin. Umarım bir çözüm bulursunuz.