info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Valimiz Mehmet Ceylan

Karanlık Günleri Aştık, Şimdi Hizmet Zamanı

Ülkemiz 15 Temmuz tarihinden bu yana büyük sıkıntılar yaşadı. Halen de bu sıkıntıların artçı şokları devam ediyor. Çok yakından tanıdığımız kişiler, terör eyleminden gözaltına alınıyor. Herkes, “yarın hangi tanıdığımız, bildiğimiz kişiler gözaltına alınacak veya tutuklanacak” diye bir bekleyiş içinde. 

İYİCE İÇİMİZE SIZMIŞLAR. 
Ben bununla ilgilenmiyorum. Devletimizin ve yargının gereğini yapacağından eminim. Ben, halkın sözcüsü olarak Tekirdağ, Muratlı ve tüm ilçelerin sorunlarını iletme yönüne bakıyorum. 

BİZ BASIN MENSUPLARININ BU ALANDA BAŞARILI OLABİLMESİ İÇİN, SAYIN VALİMİZİN, KAYMAKAMLARIMIZIN VE EMNİYET GÜÇLERİMİZİN BİZE DESTEK OLMASI GEREKMEKTEDİR. 
Buna yerel yönetim başkanları da dâhildir. Şimdiye kadar geçen süreçte, şu anda Gaziantep’te Vali olarak devam eden Sayın Ali Yerlikaya ile birlikte güzel işler yaptık. Onun döneminde, gerek milletvekillerimiz gerekse bakanlarımız bizim hassasiyetlerimize duyarlılık gösterdiler. Ondan önceki rahmetli Vali Sayın Zübeyr Kemelek’in veda yemeğine hiçbir basın mensubu katılmadık. Sayın Enver Salihoğlu ile kısa bir zaman olmasına rağmen, pek elle tutulur bir çalışma yapılamadı. Aynı kendisiyle eş zamanda gelen emniyet müdürü gibi, basın mensuplarından hep uzak kaldı. Emniyet müdürümüzün yüzünü, internette sorguladığımız zaman görüyoruz. 

Oysa basın ve kamu idari yöneticileri daima dayanışma içinde olmalıdır. Şimdi yeni bir dönem başlıyor ve BASIN-VALİLİK-EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ-JANDARMA VE KAYMAKAMLIKLAR DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIDIR. 

Sayın Valimiz Mehmet Ceylan’dan birkaç talebimiz vardır; 
1. KAYI KAVŞAĞI HEYELAN BÖLGESİNDEKİ SAMANLARI DİLE GETİRMİŞTİM AMA KİMSE HABERİME DUYARLILIK GÖSTERMEDİ VE HASAT ZAMANI YENİ GEÇTİĞİ İÇİN FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ, HABERLERİMİZE VE KÖŞE YAZILARIMIZA GEREKEN HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ. 

2. Basında çıkan köşe yazıları ve haberlerin önemine istinaden, yazılı bilgilendirme talep ediyoruz.(Bu uygulama, Sayın Enver Salihoğlu’ndan önce vardı.)Böylece, biz de bunu okuyucularımızla paylaşır, devletimizin sorunlara hassasiyetle gereken müdahaleyi yaptığını yazarız. 

3. Haber ve köşe yazılarımızda trafik ve yasak ihlallerini sürekli dile getiriyoruz. Emniyet güçlerimizin basında çıkan haberlere gereken hassasiyeti göstermesini talep ediyoruz. (bu konuda Muratlı için konuları dile getireceğim) 

4. Muratlı Kültür merkezi konusunda yıllardır bir mücadele vermekteyim. Buna gerek Valilik basın bölümü gerekse Muratlı’daki ilgili makamlar şahittir. Daha önce buraya 2 milyon 50 bin lira gelmiş, şu an FETÖ’CÜ olarak tutuklanan Kaymakam ihaleyi istediği gibi gerçekleştiremediği için, bu parayı başka yerlere harcamak istemiş, ben de gerek milletvekili gerekse Ankara’ya bu konuları yazmıştım. Kaymakam bu konuda şahsıma savunma yazısı göndermişti. Sonra bu para geri gitmişti. Tekrar 2 milyon 150 bin lira gelmiş, haber kaynaklarım sayesinde öğrenerek köşe yazımda dile getirerek başka yere kullanılmasını önlemiştim. Vali Sayın Enver Salihoğlu da duyarlılık göstererek kültür merkezini incelemiş ve yapım ödemesini çıkarmıştı. Şimdi bu kültür merkezinin tamamlanıp törenle hizmete açılması gerekiyor ki, devletin hizmette hız kesmediği görülsün. 

5. Muratlı’da Fransızlardan kalma tarihi postane var. Bu postane kamu malı olmasına rağmen, dönemin belediye başkanı tarafından sembolik bir bedelle Kızılay’a verilmiş. Yan tarafını alan Kızılay, bu tarihi postaneyi de sahipleniyor, teslimi için devletten arsa veya merkezde bir işyeri istiyor. Tarihi postane kamu malıdır ve şu anda Kızılay kamu malını işgal etmiştir. Tapu sözleşmesinde belirtilen, TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI İÇİN DEFALARCA YAZI YAZDIM, KIZILAY SUİSTİMALLE BU TARİHİ POSTANENİN YANMASINA NEDEN OLDU. KISACA VAZİFEYİ SUİSTİMALE İSTİNADEN KAMU MALINA SAHİP ÇIKMAMAK VE ZARAR GÖRMESİNE NEDEN OLMAKTAN SUÇ İŞLEMİŞ BULUNMAKTADIR. ŞU ANDA POSTANE ATIL DURUMDADIR. 

Tekirdağ Müzeler müdürlüğünün bu konuda gereğini yapacağını beyan eden yazısına istinaden bir girişim olmamıştır. Kızılay, eski Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun emniyete verilmesi karşılığında verdiği arsa teklifini de kabul etmemiş, Büyükşehir imar daire başkanlığının restorasyon talebini de reddetmiştir. KISACA KIZILAY TARİHİ BİNANIN İHMALLE YANMASINA VE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMESİNE NEDEN OLMUŞTUR. Belediye başkanı Nebi Tepe’nin de tarihi postane için yıkım kararı çıkartması abesle iştigaldir.(tüm konular için resmi belgeler bende mevcuttur) Sayın Valim bu tarihi binayı kurtaralım. 

6. Sayın Ali Yerlikaya ile Süleymanpaşa-Muratlı-B.Karıştıran asfaltı için bir görüşme yapmıştık Sayın Vali bu konuda beni aramış, ihalesinin yapılıp çalışma başlattığını söylemişti. Fakat yüklenici firma mıcır yerine, asfalt çalışmasında kireç tozu taşı kullanınca, biz haber yapmıştık ve Sayın Yerlikaya şirketi işten el çektirmişti. Şimdi bu yolda her yıl onlarca yaralı ve ölü, milyonlarca liralık maddi hasar oluyor. Ak Parti milletvekili Sayın Mustafa Yel ile bu konuyu sıkça konuştuk, sözü var. Sizin de desteğiniz ile bu yolun kış gelmeden bitirilmesi zaruridir. 

7. İl tarım müdürlüğü, kamuya ait bir göletin ihalesiz bir şahsa adeta peşkeş çekilmesine ve buradaki devletin yavru balık olarak atıp yetiştirdiği balıkları tabiri caizse katlederek satarak sözde sazan yetiştirme bahanesiyle rant elde etmesine halen iptal kararı vererek, “dur” denmedi. 

8. Sizden önce, il milli eğitim müdürünün vazifeyi suistimallerini defalarca dile getirdim.(o dönem Valilik il özel idaresi genel sekreteri,şimdi Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel şahidimdir)Tayini Bolu’ya çıkmış bu müdürün, tayin durdurulduğu gibi,bakanlıkta akrabası olduğu için, giderayak atamasının yapıldığı söyleniyor. Memurlar ortalama iki yıl görev süresi varken, milli eğitim müdürünün yaklaşık 5 yıldır kalmak için gayret sarf etmesi, dernekler müdürü Şevki Ülker’10 yılı geçkin sürede nasıl aynı yerde kalmasının incelenmemesini akıl almıyor. 

Daha sorun çok ama aciliyeti olan bunlar Sayın Mehmet Ceylan, şimdi hizmet ve halkın sorunlarını çözme zamanıdır. Hep birlikte bu zor ve sancılı süreci aşacağımıza inancım tamdır. 
Konuya gereken duyarlılığı göstereceğinizi umuyor, başarılar diliyorum. 

Hoş geldiniz Sayın Mehmet Ceylan.