info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçim Bitti, Soruşturma Zamanı - 2

Tarımsal Daire Başkanlığı

Bana göre Sayın Albayrak ,hem partisinin aday adaylarına hem de seçmenine usulsüz olarak aday olup haksızlık yapmıştır.
Namazında niyazında Allah yoluna kendini adamış bir insanın, daire başkanını kullanarak genel merkezi etkilediği haberlerini sağır sultan bile duydu. Bütün Tekirdağ, belediye çalışanları, muhtarların bir kısmı ve halk, Tarımsal daire başkanının, Kadir başkanın talimatıyla, muhtarlardan imza alarak genel başkana takdim edip, Kadir başkan tekrar aday olsun telkinini konuşuyor. Kadir başkan da hiç bir zaman bunu yalanlamadı. 

Ondan önce bazı konuları masaya yatıralım; 
Muratlı`nın Aşağısevindikli mahallesinde (bana göre köyünde) Sayın Hacı Aslan konuşma yapıyor. (Video kayıtları bende mevcut, hatta bazılarını (you tube) a attım. Tarım bakanına atıyor, basını eleştiriyor, (hatta kendini üstün göstermek için, o kırk günlük bakan ben kırk yıllık tarımcıyım yerine,o kırk yıllık tarımcı ben kırk yıllık bakanım diyor) burada, Şarköy`de adaçayı için dekarına 5 milyon lira teşvik verdiklerini söylerken, Aşağısevindikli`de 20 sera için 400 bin lira vermediğini, Muratlı`nın 16 köyü varken, neden sadece iki köye gübre verdiğini sorduğumuzda, yağıp esiyor. Biz bu konuları kaydettiğimiz video doğrultusunda belgeli haber yapıyoruz. Bu daire başkanı WHATSAPP yoluyla hakaret içeren yazılar yazıyor. Bu durumu Kadir başkana iletiyoruz, "yine ne yaptı bu yahu,gönder bana şu yazdıklarını" diyor. Gönderiyoruz, bir hafta haber çıkmıyor. Sonra arayıp ne yaptığını sorduğumda, "sen savcılığa ver, ben yardımcı olurum" diyor.

Yahu Kadir Ağabey, hala bu hakaretler bende kayıtlı. Senin yapacağın, önemli bir makamdaki kamu görevlisi birinin bu davranışta bulunması halinde soruşturma açıp gereğini yapmaktır (bu hakaret kayıtları hala telefonumda duruyor) Ben şu sorulara cevap istiyorum; 

1-Atamayla ve sizin talebiniz doğrultusunda göreve gelen bu daire başkanı, devlet memurudur. Devlet memuru, İçişleri bünyesine alınmış muhtarlar da her ne kadar seçilmiş dahi olsa, devletten maaş alıp, devletin resmi kimlik kartını, silah taşıma iznini ve daha birçok imtiyazları elde etmiş muhtarlar da kamu görevlisi sıfatındadır. 

TÜM TEKİRDAĞ`IN (ÖZELLİKLE MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ İÇİNDE) KONUŞTUĞU MUHTARLARDAN İMZA ALIP, KILIÇDAROĞLU`NA " TEKRAR KADİR BAŞKAN ADAY OLSUN " DİYE İMZA TOPLAMA TALİMATINI SİZ Mİ VERDİNİZ, YOKSA DAİRE BAŞKANI SİZİN EN YAKININIZDA OLMAK İÇİN KENDİSİ Mİ YAPTI? 

- Bu şekilde yaparak hem diğer aday adaylarının hakkını hem de CHP seçmen tabanının tercih hakkını yemiş olmuyor musunuz? 
Bunun diğer adı " kul hakkı yemek" olmuyor mu? 

- Devlet memuru bir daire başkanının ve yarı kamu mensubu muhtarların yaptığı belki suç isnat edilmeyebilir ama,etik olarak yanlış ve haksız değil mi? 
- BUNUN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI ZATEN.KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE, "YİNE NE YAPTI BU ADAM?" DEDİĞİNİZ KİŞİYİ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADIĞINIZ GİBİ, YENİ DAİRE BAŞKANLARI LİSTENİZDEN ÇIKARMAK YERİNE, SİZE TAM BİAT ETTİĞİ İÇİN GENEL SEKRETER YAPACAĞINIZ KONUŞULUYOR. 

- Muratlı`ya 16 köyün sadece iki köyüne gönderdiğiniz gübrenin nakliye ücreti ne kadar? 
- Bu nakliye ücreti gübre bedelinden fazla mı?
- Daire başkanı her ne kadar sizin yakın dostunuz olduğu için daire başkanı yapmış olsanız da, hala bir kamu mensubu sıfatında atama usulü makamda oturduğu için, sizin adınıza muhtarlardan imza toplayıp genel başkana götürerek seçmen ve genel merkezin etkilendiği bir adaylık adil mi? 
BELKİ HUKUKEN BİR ŞEY YAPILAMAZ AMA, ETİK OLARAK VİCDANINIZ RAHAT MI? 
HALA HALK KARŞISINDA BENİMLE RÖPORTAJA YOK MUSUNUZ? 
YOKSA GAZETEME GİDİP, " BİZ DOSTUZ. GAZETECİLİK BİTER, SİYASET BİTER, DOSTLUĞUMUZ DEVAM ETSİN" DİYEREK SİZİ ELEŞTİREN YAZILARIMI YAYIMLAMAMALARINI MI İSTEYECEKSİNİZ? 

ARTIK BUNU DA YAPAMAZSINIZ. 
SONRAKİ YAZIM;KÜLTÜR DAİRE BAŞKANLIĞI