info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Spor Takımlarına Ödenek İşi Başkanın Başını Ağrıtacak

Spor Takımlarına Ödenek İşi Başkanın Başını Ağrıtacak

Yaklaşık bir haftadır basına yansıyan Muratlı takımlarına maddi ödenekte eşitsizlik durumu, gündemi epey meşgul edecek gibi görünüyor. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe,
 “ Aşağısevindiklispor kulübü 10 bin lira yeter dedi, biz de verdik” derken, kulüp yönetimi 25 bin lira yazılı taleplerinin olduğunu iddia ediyor. 

Kulüp yönetimi, “Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak tüm takımlara 20 bin lira eşit para verirken, Muratlı belediyesi ayrımcılık yapıyor. İki takım da süper lig takımı neden ayırıyor” demekteler. Muratlı Halk Eğitimspor ise, hiç ödenek verilmediği için tepkili olup, bu tepkilerini yazılı belge ile sosyal medyada gözler önüne seriyor. 

NEBİ BAŞKAN GEÇMİŞİ SİLDİN GELECEĞİMİZE DOKUNMA 

Bizim eskiden Diriksporumuz, Yeşilaysporumuz, Kurtuluşsporumuz vardı. Bu kulüpler bizim anılarımızda yer etti. Siz kalktınız, bu takımları birleştirip, Muratlı Belediyespor'u kurdunuz. İyi mi yaptınız? Hayır, bizim anılarımızı yok ettiniz. Muratlı’yı tek bir kulüp maçına mahkum ettiniz. Sizin uzun bir süreçte geldiğiniz yolu, Aşağısevindiklispor iki sezonda başardı. Sizce belediye bünyesinde faaliyet gösteren takımınız mı başarılı, yoksa Aşağısevindiklispor mu? 

Şimdi de kalkmış, Takımları Birleştirelim diyorsunuz. O kadar futbolcuyla ne yapacaksınız? Nerede rekabet, nerede futbol renkliliği? Tamam, birleştirin. Ama madem demokratik bir çalışma yapacaksınız, Muratlı Belediyesporu lağvedip Aşağısevindiklispora devredin. 

Muratlı Belediyesinin futbol takımıyla ne işi var? Ben oldum olası belediyelerin futbol takımı olmasına yıllardır soğuk ve şüpheyle bakarım. 

Geçtiğimiz yıl bir iş yerine girdim ve bana, “Murat takvim ister misin, başkan ekibiyle geziyordu, bana birkaç tane verdi tanesi 10 milyondan” dedi. Bu ne kadar etik? Bu yılki bütçeyi 63 bin lira olarak belirlediğinizi, Halk Eğitimspora bütçe ayıramayacağınızı söylemişsiniz. Oysa yapmanız gereken, iki süper lig takımına Aynı Kadir başkan gibi eşit, alt ligdeki Halk Eğitimspora biraz az olmak üzere paylaştırmaktı.

Umarım iş tatlıya bağlanır.