info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanı, Vicdanınız Rahat mı?

Ben bu daire başkanları sayesinde köşe yazmaktan sıkılmam değerli okuyucular.

Geceleri yastığa başımı koyduğumda, huzurla uyurum. Çünkü bilirim ki halkın sıkıntılarını dile getirmekten başka bir beklentim yoktur. Bilirim ki, çıkar amaçlı gazetecilik yapmam, kalemimle haram para kazanmam, vicdanım rahat, cüzdanım helaldir. 

Ertesi gün çarşıya çıktığımda herkes yolumu çevirecek, teşekkür edecek, sorunlarını anlatacak. Bu bana yetiyor. Biraz kafadan çatlaklık var ama idare edin işte. 

İyi de bizim bir Tekirdağ Büyükşehir daire başkanımız var ki, bu vicdan azabıyla, bu kul hakkına zarar vermeyle nasıl geceleri başını yastığa koyup uyuyabiliyor merak etmemek elde değil. En sonunda 89 hayvan üreticisinin hayvanlarının barınağının yıkılmasına vesile oldun. 

Kadir Albayrak sana, “ Git Belediye Başkanına Ne Yapması Gerektiğini Söyle, Hayvan Barınaklarını Yıktır ” mı dedi ? “ Git bu insanların derdine derman ol ” dedi. Sen ne yaptın; Gittin Başkan Nebi Tepe’nin makamına, telefonla hava atmaya, bana hesap sormaya kalktın.

22 yıllık tarımcıyım deyip, daha yayımlanmamış haberim için, tarafsız haber yapmakla suçlamaya kalktın. Sen sanıyor musun ki, Muratlı belediyesinde de bizim gözümüz kulağımız yok. Yüzüne telefonu kapatınca, bunu hakaret kabul ettin. Daha yayımlanmamış haber için yanlı diye hesap sormak mı tecrübeli olmak sayın başkan? 

Sen tarım alanına insen ürünleri tanımayabilirsin ama biz gazeteciliği iyi biliriz. Ne yaptın? Bu çaresiz insanlara hayvan bakacak yer temin etmek ve çözüm bulmak için Kadir Albayrak tarafından gönderildin, insanların ekmek kapılarını başına yıktın. Kadir başkanı utandırdın. 89 hayvan üreticisini karşısına aldırttın. Her ne hikmetse, bu insanlar Kadir başkanla görüşemiyorlar. Bunda da etkin var mı bilemiyorum. 

Sen 22 yıllık tarımcıysan ben de araştırmacı gazeteciyim. Senin tarımcılığının televizyonlarda istatistik okumaktan ibaret olduğunu öğrendim. 
CHP İÇİNDE BİR TANE SADECE EKONOMİK VERİLERİ OKUYARAK MİLLETVEKİLİ OLAN HİÇ BİR HİZMETİNİ GÖRMEDİĞİMİZ BİR VEKİL VAR. SEN DE ADAY OL, TARIMSAL VERİLER OKUYUP VEKİL OLURSUN. SAYIN TARIM-SAL DAİRE BAŞKANIM; SEN DE YORULMA, BU MAKAM SENİ KESMEZ. BIRAK TARLADA DOLAŞIP ÇİFTÇİYLE, TARIM MÜDÜRLÜKLERİYLE İLETİŞİM İÇİNDE OLACAK BİRİ O MAKAMA GEÇSİN. 

Seni Şarköy Ihlamur şenliğinde dinledim. Senden iyi siyasetçi olur. Hani dedin ya; “ Benle Anlaşamayan Kimseyle Anlaşamaz.” 

Hadi ben anlaştım, seni çiftçiler de, hayvan üreticileri de, tarım müdürleri de sevmiyor. Birimiz yanlış analiz yapmışız. 
O yanlış yapan benim tabi ki. Koskoca 22 yıllık tarımcı yanlış yapar mı? 

Benimki de laf işte. 
OLSUN, BİZ YİNE ULAŞIM DAİRE BAŞKANI GİBİ SAYIN TARIMSAL DAİRE BAŞKANINI DA ÇOK MİSAFİR EDECEĞİZ. O HAYVAN ÜRETİCİLERİYLE, O SERA PROJESİ YAPIP SÜMENALTI EDİLEN PROJE SAHİPLERİYLE ÇOK ŞEY KONUŞACAĞIZ, ÇOK CANLI RÖPORTAJLA KULAKLARINIZI ÇINLATACAĞIZ. ÇOK MİSAFİRPERVER OLDUM YAHU. DAİRE BAŞKANLARINDAN BAŞKALARINI MİSAFİR EDEMEYECEĞİZ GALİBA. OLSUN HERKESE YER VAR. YAHU MURAT İŞİN Mİ YOK. BAK DALGANA. OTURDUĞUN YERDE BAZILARI GİBİ SİTELERDEN HABER AL, KOPYALA-YAPIŞTIR, AL SANA HABERCİLİK. NE İŞİN VAR MİLLETİN ÜÇ KOYUNU BEŞ KEÇİSİYLE. İKİ GÜZEL ŞEY YAZ, KOY PARAYI CEBİNE. YOK, YOK BANA GÖRE DEĞİL. BİR MAHALLEYE BİR DELİ LAZIMDIR. SENDEN İYİ DELİ OLUR MU BE MURAT. 

HAAA SAYIN 22 YILLIK TARIMCI BAŞKANIM, 
GECELERİ RAHAT UYUYABİLİYOR MUSUN. MALUM YAZ SICAKLARI VİCDAN AZABI DA ÇOK AĞIRDIR. UYUTMAZ. 

HİÇ DÜŞÜNME, KULÜBELERİNİ YIKTIRDIĞIN BU KADAR HAYVAN ÜRETİCİSİ NE YAPAR DİYE. HİÇ DÜŞÜNME BU BAYRAM ONLARA NASIL ZEHİR OLDU DİYE. SEN TOPLANTILARDA BİRKAÇ EZBER OKU YETER. NEYSE İŞTE EN İYİSİ SEN ŞİMDİ TAZE ET DE YEME, DOĞAL SÜT DE İÇME. GİT BÜYÜK ŞİRKETLERİN ÇİFTLİKLERİNE PASTÖRİZE EDİLMİŞ SÜT, HELAL DAMGASI VURULMUŞ ET AL. 

HADİ AFİYET OLSUN. TÜH YAZMAYI UNUTTUM. 
SAKIN OLA HER YERDE BAYRAM BAKLAVASI YEMEYESİNİZ. 
BELKİ ONLARA O KULÜBELERİNİ YIKTIĞINIZ ÜRETİCİLERİN PASTÖRİZE EDİLMEMİŞ SÜTÜNDEN KARIŞMIŞTIR. 

DAHA ÇOOK YAZACAĞIZ ÇOK.