info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanı İstifa Etmelidir

Vay be....

Ne UKOME İMİŞ ? 
Ne ulaştırma daire başkanıymış? 
Tekirdağ, Tekirdağ olalı böyle bir yönetim görmedi. 

1. Bir taksici arkadaşımız UKOME başkanı bayana gidiyor, “bizde 78 yaşında ticari araç kullanan var,65 yaş üstü ticari araç nasıl kullanır? Bunu hangi biriminiz denetliyor?” diye soruyor. 

Aldığı cevap, “bizim böyle bir birimimiz yok” Ticari araç kullanma belgesi olarak iki yıllık toplam 450 lira para alma biriminiz var, 70 küsur yaşında araç kullananı denetleme biriminiz yok. 

2. 150 lira para karşılığında, okul taşıtı olan (J) plaka araca fabrika servisi çektirme yetkiniz var, şehir merkezinde fabrika servis durağı gibi işçi indirme bindirme yapan hatta şehrin tören alanına ve yüksek okul önüne park eden ve fabrika servisi çeken (J) plaka araca cezai müeyyide uygulayacak biriminiz yok. 

3. Muratlı’da şehir güzergâhları belli olup, ulaşım daire başkanlığı olarak ne bir durak yaptırma girişiminde bulunuyorsunuz, ne de büyükşehirden talep ediyorsunuz ama bu araçlar durak olmadığı için bunların mağduriyetini gidermek için çaba sarf edecek biriminiz yok, şehir içi çalışma izin belgesi parası alma yetkiniz var. 

4. İlçeler arası minibüslere otogar yapılması için bir çabanız yok, ilçe içinde sarı toplu taşıma araçları ve servis araçlarına merkeze yolcu indirme-bindirme serbest, ilçeler arası hem de kooperatif olmuş minibüslere şehir içi yolcu indirme merkezi yok. Fakat bir sürü ne işe yaradığı bile bilinmeyen araç çalışma belgesi için para toplama var. 

5. DEVLET BİR YASA ÇIKARMIŞ, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE, ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİR DIŞI ENGELLİ İNDİRİMİ UYGULANACAK DEMİŞ VE YÜZDESİNİ BELİRLEMİŞ, BİR SÜLEYMANPAŞA DOLMUŞ ŞOFÖRÜ, “BENİM OĞLUM DA ENGELLİ AMA BENİM ARAÇ DIŞINDA BAŞKA ARACA BİNDİĞİNDE ONDA BİLE İNDİRİM UYGULAMIYORLAR” DİYOR. 

BU DOLMUŞ VE MİNİBÜSLERİN YASA İHLALİNE MÜDAHALE EDEN YOK, BUNLARDAN ÇALIŞMA İZİN BELGESİ İÇİN PARA ALMAK VAR. 

VAY BE…! 
NE UKOME İMİŞ VAY BE..! 
NE ULAŞTIRMA DAİRE BAŞKANLIĞI İMİŞ. 

HAA BİR DE UNUTMADAN EKLEYELİM; 
ULAŞTIRMADAN SORUMLU GENEL SEKRETER YARDIMCISI SAYIN ZEKİ GÜRCÜN’Ü ARAYIP KENDİSİNE DURUMU ANLATIYORUM, DAİRE BAŞKANININ TELEFONUNU VERİYOR, BAŞKAN AÇMA TENEZZÜLÜNDE BULUNMUYOR. 

VAY BE..! 
SAĞ OLSUN HER ARADIĞIMDA SAAT KAÇ OLSUN CEVAP VEREN SAYIN KADİR ALBAYRAK’TAN VE SAYIN ZEKİ GÜRCÜN’DEN DAHA BÜYÜK BİR KİŞİYMİŞ BU MUHTEREM DAİRE BAŞKANI… 

SAYIN KADİR ALBAYRAK;BEN BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM.VARIN SİZ ÇIKIN.