info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Toplu Taşıma Şöforlerinin 65 Yaş Üstü Tepkisi

Dün bir kooperatifin engellileri mağdur ettiğinden bahsetmiştim.

Bugün de yine Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra, belediye toplu taşıma sistemine geçen kooperatif şoförlerinin 65 yaş üstü isyanını sizinle paylaşmak istiyorum. 

Bu konuda gerçekten çok haklılar. 
Neden haklılar detaylarıyla anlatmak istiyorum. 
Birkaç ay önce TETAŞ ‘A bağlı bir şoförün anlattıkları gerçekten, “yok artık” denecek türden şeylerdi. Bu 65 yaş üstü yaşlılar, bir yerden bir yere gitme amacının dışında kargo taşımacılığı yapıyorlarmış. 
Bazı esnafın paketlerini ücret karşılığında taşıyorlarmış. 
Belediye toplu taşıma otobüslerini turlar düzenleyen seyahat otobüsü gibi kullanıyor, sabah binip akşama kadar bütün Tekirdağ’ı ÜCRETSİZ 65 yaş üstü kartlarla geziyorlarmış. 

Hele bir de geçtiğimiz ay Çorlu-Süleymanpaşa şoförlerinden birinin anlattıkları, bana fıkra gibi geldi. 
Çorlu’dan birkaç 65 yaş üstü yaşlı, tam hatırlamıyorum ama ya 3 ya da 5 kişi, sabah Çorlu-Süleymanpaşa toplu taşıma otobüslerine ÜCRETSİZ kartlarıyla biniyorlarmış. 
Oradan yine Kumbağ toplu taşıma otobüsleriyle birlikte Kumbağ’a gidip gezdikten sonra, balık satın alıp Süleymanpaşa sahilde Mutlukent çay bahçesinde 65 yaş üstüne ÜCRETSİZ çaylarını içip, tekrar Çorlu’ya geliyorlarmış. 

Oradan da kısa bir ÜCRETSİZ Saray ilçesi turu yapıp beraberce gezip geliyorlarmış. 
Ayıptır, günahtır. 
Biz burada engellilerin mağduriyetini konuşurken, bu kendini bilmez keyif sahibi 65 yaş üstü gezgin ve kargo taşıyıcıları yüzünden engelli mağduriyetini konuşur hale gelmiş bulunuyoruz. 
Şimdiye kadar ben Tekirdağ’da bu kadar çok 65 yaş üstü insan olduğunu bilmiyordum. 
Ne zaman ki Belediye toplu taşıma sistemiyle 65 yaş üstü ÜCRETSİZ oldu, bir anda otobüslerde 65 yaş üstü insanlardan, bırakın paralı yolculuk edenler, öğrenciler falan, engellilere bile otobüste oturacak yer kalmadı. 
Bir de sanki çok önemli bir işleri için seyahat ediyorlarmış ve çok fazla ücret ödüyorlarmış gibi, “yaşlıyım” diyerek para ödeyen insanları bile koltuklarından kaldırır hale geldiler. 
Hele bir de o kadar saygısız 65 yaş üstü BELEŞ giden vatandaşlar var ki, ÜCRETSİZ GİTTİKLERİ HALDE, YANLARINA BİR ERKEK OTURMASIN DİYE, YAN KOLTUĞA ÇANTASINI KOYUP KİMSEYİ OTURTTURMAYAN SÖZDE YAŞLI BAYANLAR VAR. 

Bir kazanılmış hak olabilir ama sizin yüzünüzden engelliler de mağdur oluyor. 
BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI VE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ VERMİŞ OLDUĞU ENGELLİ KARTLARINI BİLE ŞOFÖRLER SİZİN YÜZÜNÜZDEN KABUL ETMEYEREK CEZAİ İŞLEME MARUZ KALIYORLAR. 
TAŞIMACILIK KOOPEREATİFLERİ VE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI İLE TEKPARK, HEM ENGELLİLERİN HEM KOOPERATİF ŞOFÖRLERİNİN 65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER YÜZÜNDEN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİNİ SAĞLAMALIDIR.