info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Valiliği (Bimer`e) Şikayetimdir

Ulaşım Daire Başkanlığı ve Tekpark Orantısız Kazanç Sağlıyor

HEM GAZETECİ OLARAK HEM VATANDAŞ OLARAK SORUYORUM; 
- İstanbul, Ankara ve İzmir’i gidin inceleyin. Büyükşehir sınırları içinde, mücavir alan kapsamında toplu taşıma otobüs fiyatları sabittir. TETAŞ toplu taşıma otobüs şirketi, Süleymanpaşa’nın her yerine aynı fiyata taşımacılık hizmeti veriyor 
TAM BİLET;2.25 ÖĞRENCİ;1.50 ENGELLİ, YAŞLI V.B. ÜCRETSİZ .
(Hani sizin övünerek bahsettiğiniz İzmir var ya, oranın belediyesi, toplu taşıma otobüsüne bindiğinizde, metroya geliyor, metroda İzmir`in bir ucundan diğer ucuna ilçeler arası aynı para ile kilometrelerce gidiyorsunuz. Bu yüzden hiç İzmir`den bahsetmeyin. Yaptığınız hizmet pardon hizmetsizlik ağzınıza yakışmıyor.) 

Tekirdağ Büyükşehir toplu taşıma otobüsleri Muratlı-Süleymanpaşa arasında yolcu taşıyor. 
TAM;4.00 ÖĞRENCİ;2.50 (bir de 2.75 yaptıklarına dair duyumlarım var. Eğer doğruysa tam bir skandaldır. Hizmet vereli bir ay olmadan 25 kuruş zam mı yaptılar? Umarım doğru değildir)

ENGELLİ, YAŞLI, V.B. ÜCRETSİZ. BU KAZANÇ BÜYÜKŞEHİR MÜCAVİR ALAN KANUNUNA UYGUN MU? 
NEREDE EŞİTLİK İLKESİ? 
NEREDE VATANDAŞA HİZMET? 
DEVLET ENGELLİYE ENGELLİ KİMLİK KARTINI BEDELSİZ VERİYOR, SİZ 5 LİRA ALIYORSUNUZ, ONDAN SONRA ENGELLİLERE DESTEK VEYA HİZMETTEN BAHSEDİYORSUNUZ. GEÇİN BUNLARI, BOŞ LAFLARA KARNIMIZ TOK. 

Bir de TEKPARK olayı var. 

Caddelerden park ücreti alınması mahkeme kararına takılınca, Başka yerden kazanç elde etme çabasına düştüler. Bunun en büyük zararını Muratlı halkı gördü. 
MALİYETİ BİR LİRAYI DAHİ BULMAYAN KONTÖR KARTLARINI, ENGELLİ, YAŞLI, TAM YOLCU DEMEDEN HERKESE BEŞ LİRADAN SATIYORLAR.
30 BİN NÜFUSLU MURATLI’YA 20 BİN KART SATARSANIZ, 20.000x5= 100 BİN LİRA KAZANÇ SAĞLARSINIZ. 80-90 Kuruş maliyetindeki kartları beş liraya veriyorsunuz. Üstelik SİZ BU HİZMETİ VERMEK ZORUNDASINIZ. VATANDAŞ, BEN 5 LİRA KART PARASI VERMEYECEĞİM, BENİM PARAM VAR BEDELİNİ ALIP GÖTÜRMEK ZORUNDASINIZ” DERSE, GÖTÜRMEK ZORUNDASINIZ. DAYATMA YAPAMAZSINIZ. 

Bunun şikâyet adresi bellidir, BİMER. 

Üstelik vatandaş Süleymanpaşa otogarına mecburi gitmek zorundadır. Çünkü tek dolum ve kart verme merkezi orasıdır. 
SİZ HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GETİRMEK ZORUNDASINIZ. 

Bir de Çorlu toplu taşıma hizmeti veren otobüsler var. Bu ilçede TOPLU TAŞIMA OTOBÜSLERİ İLÇE DIŞINDAN GELEN VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR.
Bir TEKPARK yöneticisiyle telefon konuşmamda, Çorlu toplu taşıma otobüslerinde para ödeme olmadığı için, dışarıdan gelen vatandaşların mağdur olduğunu, yolcu ücret bedeli 2.25 TL olurken, dışarıdan gelen bir vatandaşın indi-bindi kart almak zorunda aldığını, iki çekişlik kartın 5 lira olduğunu, 50 kuruş fazla haksız kazanç sağlandığını söyledim.TEKPARK yöneticisinin bana söylediğine göre, haksız kazanç 5.50 liraymış. Çünkü kart parası da alınıyormuş. 

Bu Türkiye’nin neresinde var? 
Tekirdağ Valiliğinin ücret alımındaki eşitsizlik konusunda Tekirdağ Büyükşehir belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı ve TEKPARK hakkında inceleme de bulunmasını bekliyorum., 

YARIN; İLÇELER ARASI TAŞIMA KOOPERATİFLERİ VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ YAZACAĞIM VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA BİRKAÇ SORUM OLACAK.