info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Zabıtada Bu Nasıl Adalet

Aslında ilk köşe yazımda dediğim gibi daire başkanlarını eleştirel yazı yazacaktım ama bilirsiniz ki araştırmadan yargısız infaz türünde yazı yazmam.

Zabıta konusunda çarpıcı bilgilere ulaştım. Zabıta daire başkanlığının başına genç ve idealist biri vekâleten gelmiş. Bir yıldır Erdin Eral denen genç daire başkanının imkansızlıklar içindeki çalışmasından etkilendim. 

Sevgili okuyucular; Biraz halk olarak düşünelim;

-Tekirdağ Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığında 37 kayıtlı zabıta var. İdarecilerle birlikte yaklaşık 50 civarında zabıta mevcut. 
-Süleymanpaşa Belediyesinde 80-90 zabıta var. Altlarında modern mini mobil zabıta aracı da var. 
-Çorlu’da da 90 civarında zabıta var. Sahil festival çadırlarında zabıta bulmak zordur. Çünkü, neymiş efendim, Süleymanpaşa’nın yetki alanının dışındaymış, büyükşehir zabıtası bakmak zorundaymış. Vatandaş, kamu alanında uygunsuz durumda peyzaj alanı olan çimlere motosiklet çekip piknik alanı oluşturuyor, 30-40 metredeki Süleymanpaşa zabıtası buna müdahale etmiyor. Söylediğimizde, çay kahve keyfine devam ediyor ve “yetki alanımız dışında diyor

Festival alanında zabıta yok, bir vatandaş askeri kimliğini göstererek kitap satıyor. Zabıta yok. Şikâyet için zabıta hattı ALO 153’Ü arıyorsunuz, büyükşehir iletişim cevap veriyor. Kendi şikâyet hattını bile kullanamıyorlar. Madem yetkisi yok, büyükşehir zabıtası Süleymanpaşa sahil irtibat bürosunu da kaldırsın. Oradaki zabıtalar çay kahve keyfi yapıp sahil müdahalesine duyarsız kalmasın. 

Şimdi Sayın Kadir Albayrak’a soruyorum;

-Sayın başkan, eğer siz büyükşehir zabıtaya yeterli personeli vermezseniz, nasıl hizmet beklersiniz? 
-Siz 12-0 yapıp tüm belediyeleri almışsınız ama, tüm belediye başkanlarını toplayıp, buna emniyet müdürlüğünü de davet edip, işbirliği protokolü yapıp yetki karmaşasını engellemezseniz, nasıl hizmet beklersiniz? 
-Yeri geldiğinde, “bizim yetkimiz yok, büyükşehir bakıyor” diyerek size topu atan belediye başkanlarına bunun hesabını soramıyorsanız, büyükşehir ne iş yapar? Sahil dolgu alanları büyükşehirindir ve bu da başbakanlık kararıyla onaylanır. Öyleyse, Süleymanpaşa sahilde nasıl bir yetki paylaşımı yapabiliyor? Amaç, hizmet aşkıyla dolu genç bir başkanı vekâleten görevde olsa da harcamak mı? 
-Sahil yetki alanını belirleyin. 
-Büyükşehir zabıta sayısını arttırın.(taşeronu çıkarsanız neredeyse zabıta yok) 
-Yetki alanını arttıran işbirliği protokolü oluşturun. 

OLMUYORSA, İKTİDAR VE MUHALEFET TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİYLE KONUŞUP MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ YASA TEKLİFİ SUNSUNLAR. 11 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİRE ÇOĞUNLUĞU TAŞERON 50 ZABITA YETER Mİ? KOMİK OLAN BU ZAFİYETİ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN. VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR-SÜLEYMANPAŞA AYIRMAZ. ÜZERİNDE ZABITA KIYAFETİ VARSA HİZMET İSTER. MEVZUATA KAFASI BASMAZ. O ZAMAN SİZ HALKIN GÖZÜNDE ZABITA HİZMET YAPMIYOR YAFTASI YERSİNİZ. BİR SÖZÜM DE DAİRE BAŞKANINA; BAŞKANIM, EVET PERSONELİNİZ YETERSİZ OLABİLİR AMA KURALLARI DA HİÇE SAYIYOR. KADİR ALBAYRAK BİR GÜN MURATLI’YA GELDİĞİNDE, BÜYÜKŞEHİR ZABITA ARACI, YAYA GEÇİDİ ÜZERİ VE SERVİS ARAÇLARI İNDİRME-BİNDİRME YERİ PARK YAPILMAZ DENİLEN YERE PARK ETMİŞTİ. BEN UYARDIM, “KADİR BAŞKAN CHP İLÇE BİNASINDA” DEMİŞLERDİ. KADİR BAŞKAN CHP İLÇE BİNASINDA OLUNCA YASAK YERE VE YAYA GEÇİDİNE ZABITANIN PARK ETME HAKKI MI DOĞUYOR? ZABITALARINIZ YETERİ KADAR SORUMLULUK TAŞIMIYOR. EĞİTİM ŞART. TERCİH SİZİN. İYİ DÜŞÜNÜN. 

YARIN; ULAŞTIRMA DAİRE BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR.