info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Vah Muratlı Vah Bir Kent Konseyin Bile Yok

 
Önümüzdeki ay Çorlu Kent Konseyinin ev sahipliğinde çok önemli bir toplantı yapılacak.Bu toplantıda Trakya Kent Konseyleri bir araya gelecek.Çorlu Kent Konseyi Başkan Ramadan Cesur ve eski başkan yardımcısı yeni Büyükşehir Kültür ve sosyal işler daire başkanlığı personeli Mehtap Petek ile Tekirdağ’da Kent Konseyleri bazında çok büyük sosyal proje ve etkinliklere imza attı.
Özellikle Çorlu Kent Konseyi eğitim günleri kapsamında eğitici öğretici ve sosyal anlamda kaynaştırıcı seminerlere imza attı.Halen de bu etkinlik ve çalışmalarını sürdürüyor.Bunu da önemli bir sempozyumla taçlandırıyor.
Tekirdağ ise yeni yeni bu önemli organizasyonun bilincine kavuşuyor.Bunda da Kadir Albayrak’ın büyük bir etkisi var.
Ergene ilçesinin de bir kent konseyi var.Bora Küçükçetin bu konseyin başkanı olarak büyük bir çalışma temposuna girişti.Bu konuda Çorlu kent konseyi başkanı Ramadan Cesur ve benden yardım ve destek istedi.Bizde naçizane elimizden geleni yapmaya çalıştık.
İşin komik tarafı ben Muratlı’da yaşarken Bora Küçükçetin’e destek verirken Muratlı Belediyesi Bora Beyden destek istiyor.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Ergene ilçesi yeni kuruldu.Muratlı’nın tarihi Osmanlı dönemine dayanıyor.Atatürk’ün kurduğu bir ilçe ve Ergene’nin kent konseyi varken MURATLI’NIN KENT KONSEYİ YOK.
VAH MURATLI’M VAH DAHA BİR KENT KONSEYİ KURAMIYORSUN NASIL BÜYÜYECEK VE GELİŞECEK BİR İLÇE OLACAKSIN?
Siyasilere ve hükümete yüklenmek kolaydır ama yerel yönetimin ve sivil  toplum kuruluşlarıyla  iletişim ile sosyal projelerin olmadıktan sonra bir kent konseyini bile kuramıyorsan senin kimseden bir şey istemeye hakkın yok.Kent konseyi olmazsa projen olmaz sosyal gelişimin olmaz kitle iletişimin olmaz.Çorlu kent konseyi ve Ergene kent konseyi Muratlı’dan Tekirdağ’dan basın mensuplarını çağırıp seminer etkinlik ve sosyo-projeler üretip popüleritesini arttırırken Trakya çapında kent konseylerini bir araya getirirken yeni ilçelerin bile kent konseyi varken Muratlı böyle bir toplantıda temsil edilemiyorsa ancak ağlanacak halimize gülmekten ve hayıflanmaktan başka bir şey yapamayız.Çorlu ve Ergene kent konseyi başkanları Ramadan Cesur ve Bora Küçükçetin’i kutluyorum.
Vah Muratlı’m vah ne olacak senin bu halin?