info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dış piyasalara oranla günün ilk diliminde aşağı yönlü seyreden kur sonrasında Tunus gerilimiyle yukarı döndü. Bu sert karara bağlı olarak günün genelinde 1,5150-1,5300 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında %0,68 oranında değer kaybetti. Bugün, TCMB'nin faiz kararı ile Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadede yukarı seyrin sürmesi beklenmelidir.     

Seviyeler: Gün içinde 1,5120 ve 1,4950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5270 ve 1,5330 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD: Euro Bölgesi'nde faiz artırımlarının devam edeceğine yönelik beklentilerin güçlenmesine bağlı olarak paritede alımların gücünü artırdığını gözlemledik. Günün genelinde 1,4329-1,4548 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,33 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4450 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1,4380 ve 1,4450 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4595 ve 1,4670 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

ALTIN: Enflasyonist baskıların güçlenmesinin yanı sıra borç krizine yönelik endişeler altına talebi artırırken 1500 ons/dolar seviyesinin aşıldığını gözlemledik. Günün genelinde 1492,90-1506,13 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,36 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın güçlü olmasına bağlı olarak alıcılı seyrin korunması beklenmelidir.
   
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1493,10 ons/dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

BORSA: Dün güne alıcılı bir başlangıç yapan piyasada %0,86 oranındaki primle 68.327 puandan açılış yapan endeks, yükseliş eğilimini ilk seans boyunca sürdürdü. İlk seansı %1,43 oranındaki primle 68.708 düzeyinden kapatan endeks ikinci yarıya hafif bir düzeltme ile başladı. Seans boyunca satıcılı seyrin devam ettiği piyasada açılışta oluşan 585 puanlık gap'inin büyük bir bölümünü kapatan endeks günü %0,46 oranındaki primle 68.054 düzeyinden tamamladı. Hafta başında yaşadığı sert düşüşü son iki gündür telafi etme çabasında olduğu görülen endeksin 5 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkma ve bu seviyeyi kendine destek alma çabasını sürdürdüğü söylenebilir. Ancak dün ikinci seansta yaşanan düşüş eğilimine ek olarak işlem hacmindeki düşük seyrin devam etmesi, endeksin zayıf görünümünün devam ettiğine işaret etmektedir. Kısa vadeli teknik göstergelerin konumu da bu görüşümüzü teyit eder niteliktedir.

Keza CCI ve William's R'ın azalan bir eğimle de olsa düşüş yönünde hareketini sürdürürken, Momentum'un dar aralıktaki sıkışık seyrine devam etmesi, endeksin kanalın üst sınırına doğru hareketini devam ettirebilmesi için henüz yeterli güce sahip olmadığını göstermektedir. Bir süredir yatay seyir izleyen orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altına inip satım sinyali verirken, Trix'in de benzer bir seyir izlemektedir. Yaşanan tepki alımlarının kar satışları ile kesintiye uğraması her ne kadar piyasa için önemli bir risk olmakla birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerinde tutunması endeksin güç kazanmasına ve yeniden 71 bini hedeflemesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle bugün ve yarın yalanacak seyir kısa vadede trendin devamı açısından belirleyici olacaktır.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...