info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

Merhaba sevgili dostlar,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: TL'nin değer kaybı sert bir şekilde devam etmektedir. Bu sabah itibari ile 1,8877 seviyelerinden işlem gören kotasyonda T.C. Merkez Bankasının döviz ihale tutarını arttırmamasının alış yönlü etkileri gözlemlendi. 1,8900 seviyesindeki direnci kırılması alışları 1,9100 seviyelerine kadar taşıyabilir. Dolar'da ki güçlenmenin bir süre daha devam edebileceğini düşünmekteyim. Yatırımcılarımızın olası düşüşleri alım fırsatı olarak görmeleri uygun olabilir. Gün içerisinde USDTL 1,8800-1,8750 seviyelerine düşüşlerde, bu seviyeden alıp yapılmasının, 1,8700 seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin, 1,8900 / 1,8950 seviyelerinin hedeflenmesinin uygun olabileceğini düşünmekteyim."

EUR/USD: Avrupa kargaşası ve Yunanistan endişelerinin ardından euro dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.Dün satışlarla dolu bir günü geride bırakırken bugün de tüm piyasalar negatif açılış yaptı.ABD bankacılık sorunları devam ederken Moodys den ECB ye uyarılar geldi.Sabah saatlerinde 1.3190 seviyesini gören paritede toparlanma isteği güçlü olsa da euro son derece güçsüz..Teknik olarak 1.2979 seviyesini hedef almasını tahmin ediyoruz.Yukarıda 1.3464 ana direnç seviyesi olarak bu seviyelerin görülmesi daha fazla konsolide getirebilir en üstte ise 1.3689 seviyesi daha büyük bir düşüşü getirebilir.

ALTIN: Altın güven mi tazeliyor?...Haftanın ikinci gününde de yükselişine devam eden Altın temkinli ilerlemeye devam ediyor.Geçtiğimiz haftaları sert düşüşlerle kapatarak küresel ekonomideki çalkalanmalardan payını alan Altın yine de "güvenilir liman" olma özelliğini sürdürüyor kanısındayız.Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardan gelen haberlere bakıldığında Altın`dan hala ümit kesilmiş değil ancak yükseliş için iki önemli faktör söz konusu.Bunlardan ilki merkez bankalarının altın talebi diğeri ise negatif reel faiz oranları.Dünya Altın Konseyinin yaptığı bir açıklamaya göre Merkez Bankaları Altın almaya devam edecektir yönünde.Dünyadaki borç krizinin büyüceği ve Altın`ın yeni yıl için konuşulan fiyatı yatırımcıyı yine Altın`a yöneltti.Altının yıl sonuna doğru yatırımcıların yüzünü güldüreceği tahminleri uzun vadeli işlem yapanları umutlandırdı.Bu haftaya bakıldığında önemli veriler eşliğinde Altında yine yükseliş beklentisi oldukça kuvvetli.

BORSA: Güne 59,000 seviyesinin altından başlayan ve günün ilk yarısında 58,700 seviyelerine kadar gevşeyen Endeks, daha sonra yönünü yukarı çevirdi. İlk yarıyı 59,600 seviyesi üzerinden tamamlayan Endeks'te, günün ikinci yarısında ise dalgalanma yaşandı. 60,100 seviyelerini test eden ardından da 59,000 seviyelerine kadar geri çekilen Endeks, kapanışını ise 59,460 seviyesinden gerçekleştirdi.

Güne satışlarla 58,800 seviyelerinden başlamasını beklediğimiz Endeks'te, günün genelinde de satış baskılı seyrin devam edeceğini düşünüyoruz. 58,500 desteğinin kırılması halinde Endeks'te yeni hedef 57,000 seviyeleri olup, kısa vedeli pozisyonlar kapatılmalıdır. Gün içi yükselişlerin satış amaçlı kullanılıp kullanılmadığı ve işlem hacmi yakından takip edilmeli.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...