info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dün paritedeki yükselis ile beraber Dolar/TL, 1.83 seviyesinin altında tutunmayı basardı ve gün içinde 1.8175 seviyesine kadar geriledi. Global piyasalarda, gelismekte olan para birimleri deger kazanmaya devam ediyor. Genel olarak gelismekte olan ülkelere para girisleri gerçeklesiyor. Dün TL'de izledigimiz deger kazancı, diger gelismekte olan para birimleri ile paraleldi. Dün TCMB en yüksek 140 milyon dolar olarak belirledigi döviz sattım ihalesinde, 70 milyon dolar sattı. TCMB, 5 Agustos'tan beri düzenledigi ihalelerde toplamda 4.88 milyar dolar satıs gerçeklestirdi. TCMB'nin her gün açıkladıgı farklı rakamlar çok tartısılsa da, TCMB'nin piyasanın ihtiyacını büyük ölçüde karsılıyor. Bugün teknik açıdan 1.82 seviyesini takip edecegiz. Bu seviyenin asagı yönlü kırılması ile 1.81 seviyesine kadar bir geri çekilme izleyebiliriz.

EUR/USD: Parite Avrupa bölgesinden gelen olumlu haberler neticesinde yükselişine kaldığı yerden devam etti. Daha önce 1,3697 seviyesine kadar yükselen parite bu seviyeyi geçemeyerek tekrar geri çekilmesine devam etmişti. Dün yükselişlerine devam eden parite gün içerisinde 1,3831 seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyeye kadar yükseldikten sonra geri çekilen ve 1,3780 seviyelerine yakın hareket eden parite için yükselişlerin devamı gelecek mi yoksa bu yükselişler tepki  niteliğinde olup geri çekilmeler başlayacak mı bunu hep birlikte göreceğiz. Teknik olarak boğa piyasasını düşünebilmek için paritenin öncelikle 1,40 seviyesini geçmesi gerekmektedir. Bu seviye öncesi 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1,3710 desteği paritenin günlük en önemli seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 1,3831 ile gün içerisindeki en yüksek seviye olan EUR/USD paritesi eğer 1,3710 seviyesinin üzerinde tutunabilirse yükselişlerine kaldığı yerden devam edecektir. Aksi takdirde yani paritenin bu desteği kırması durumunda gün içerisinde 1,3530 seviyesine kadar geri çekilmeler gözlemlenebilir. ABD borsaları açılışında sert hareketlerine kaldıkları yerden devam edebilir. Ayrıca bugün Euro bölgesi için önemli bir haber olan ve Türkiye saati ile saat 11.00'de olan aylık rapor Euro bölgesi için gidişatı etkileyecek haber olarak göze çarpmaktadır.

ALTIN: Altın fiyatları uluslararası piyasalarda yaşanan endişelerin de etkisiyle yükseliyor. UBS bugünkü bir raporunda fiziki altın talebinin dün "yeterli derecede" olduğunu açıklamıştı. Londra'daki TheBullionDesk.com'da analist olan James Moore, fiziki alımların yanı sıra güvenli liman alımlarının da fiyatları destekleyeceğini bildirdi." Dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Hindistan'da geleneksel düğün sezonunun başlamasının talebi artırması bekleniyor. Bu arada dün Slovakya parlamentosunda EFSF'nin genişletilmesiyle ilgili yapılan oylama, başarısız olmuştu. Slovakya 17 ülke arasında EFSF'yi onaylamayan tek ülke.  

Yükseliş trendi içerisinde hareketine devam eden sarı maden merdiven basamakları şeklinde yapmış olduğu hareketle gün içerisinde 1691 dolar seviyesinden 1670 seviyesine kadar geri çekilmiştir. Yaşanılan bu geri çekilme sonrasında tekrar yukarı yönlü hareketine hazırlanan sarı maden için 1662 dolar desteği gün içerisinde önemli bir seviye olarak karşımıza çıkmaktadır. 1662 dolar desteği aynı zamanda 50 günlük üssel hareketli ortalama olarak karşımıza çıkmaktadır.  Eğer sarı maden bu seviye üzerinde kalmayı başarırsa yükseliş trendinin üst kanal noktası olan 1725 dolar seviyesini test etmesi kaçınılmaz olacaktır. 1595 dolar desteği üzerinde tutunmayı başaran ve uzun vade yükselişler için umut tazeleyen sarı maden de bugün ABD borsaları açılışı önemlidir. Ayrıca dünyanın en çok altın tüketen ülkesi olan Hindistan'da düğün sezonunun başlaması Altın talebini artıracak ve bu yüzdende altın fiyatlarında yükselişler kısa vadede de kaçınılmaz olacaktır. Uzun vade olarak yükseliş beklentimizin devam ettiği altın için yaşanılacak olası düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

BORSA: Yukarı yönlü bir açılışla güne başlayan Endeks, günün kalanında da yükselişini sürdürdü. Günün ilk yarısını 59,300 üzerinden tamamlayan, günün ikinci yarısında da 59,600 üzerine kadar yükselen Endeks'te, gün sonuna doğru kar satışları etkili oldu. Endeks gün sonu kapanışını 59,420 seviyesinden gerçekleştirdi.

Son yükseliş sonrasında 59,000-60,000 aralığını yeniden test eden Endeks'te,bu aralıktaki hareketler yakından izlenmelidir. Gelebilecek kar satışlarını 59,000 üzerinde karşılamasına bağlı olarak 60,000 hedefiyle yoluna devam etmeye çalışacak olan Endeks'te, 59,000 altına gelinmesi halinde ise satış baskısının artabileceğini düşünüyorum.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20

NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı  sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...