info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: USD/TL güçlü yurtiçi piyasa algılamalarının ve paritedeki yukarı tepkinin etkisiyle birlikte 1.79 seviyelerinden geçen kırmızı trend  çizgisinin altına geriliyor. TL deki değerlenmenin devam ettiğini gözlüyoruz, ve USD/TL nin 1.79 seviyesinin altına gerileyip gerilemeyeceğini izleyeceğiz. 1.79 seviyesinin kırılması durumunda ilk etapta 1.7740 seviyesine doğru geri çekilme görülebilir.

EUR/USD: Yunanistan ile Troyka arasındaki görüşmelerin sonlanmasından sonra yapılan açıklamalarda Yunanistan'ın belli reformları kabul ettiği bir miktar daha bütçe kesintisi yapmak zorunda olduğu kaydedildi. Buna karşılık Yunanistan'ın 31,5 milyar Avroluk yeni kredi yardım dilimini alacağıda ifade edildi. Gözler bu haberden sonra Troyka'nın açıklayacağı rapora çevrilirken bu raporun 12 Kasımda açıklanması bekleniyor. Uluslar arası Finans Enstitüsü IIF Başkanı Charles Dallara, İspanya'nın Avrupa Birliği'nden bir finansal yardım talep etmesi halinde bunun sadece İspanya'ya değil, aynı zamanda Avrupa'ya da fayda sağlayacağına inandığını söyledi. El Pais gazetesine konuşan Dallara, AB'nin İspanya'ya kurtarma yardımı vermesinin güveni artıracağını, ECB'nin tahvil alım programını tetikleyeceğini ve İspanyol hükümeti, şirketleri için finansman maliyetlerini düşüreceğini vurguladı. Dallara ayrıca, İspanya'nın kurtarma talep etmesi halinde, bu kurtarmanın İspanya'nın hali hazırda uygulamak zorunda olduğu güçlü kemer sıkma tedbirlerinden daha zorlu şartlarla gelmeyeceğini düşündüğünü de vurguladı. ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde konuşan Atlanta FED Başanı Dennis Lockhart, kendisine FED'in istihdam piyasasını iyileştirmekte ilerleme gösterdiği sinyali verecek faktörleri ortaya koydu. New York'ta konuşan Lockhart ayrıca, ekonomide güçlü bir büyüme görmeyi beklemediğini, bununla birlikte giderek artan pozitif aktivite işaretleri olduğunu vurguladı. Lockhart, "Ekonomi, bir yavaş büyüme modu içinde. En makul tahmin istihdamda kademeli kazanımlar ile ılımlı büyümenin devam edeceği" diye konuştu. Dün gelen özel sektör tarımdışı istihdam verisinin işsizlik başvurularının ve ISM İmalat verisinin iyi gelmesiyle birlikte dolar endeksinde yaşanan artışların pariteler ve emtialar üzerinde yarattığı satış baskısının bugünde sürmesini bekliyorum. Bugün gelecek olan Tarımdışı istihdam beklentisi artışların yaşanması şeklinde aynı zamanda dün gelen verilerede baktığımızda işsizlik rakamlarının bir sürpriz yaparak aşağıya çekilmesi ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum.Yaşanan gelişmelerden sonra pariteye teknik açıdan baktığımızda önemli bir destek seviyesine gelen paritede 1,2885 seviyesi kırıldığında satışlar sertleşecek ve 1,2820-1,2825 civarına kadar düşüşler yaşanacaktır. Bu seviyenin bugünün dip seviyesi olmasını bekliyorum. Yukarıda ise günlük pivot noktamız olan 1,2945'in kırılacağını düşünmesekte bu seviye kırıldığında 1,2980 seviyesine kadar yükselişler gerçekleşecektir. 1,2945 kırılmazsa tekrardan satışlar başlayacaktır.
 
ALTIN: Altında belirli kanalın içinde hareket eden altında Abd verilerinin iyi gelmesi halinde satışlar yaşanacağını daha önze söylemiştim. Özellikle özel sektör tarımdışı istihdamın artmasıyla birlikte bugünkü tarımdışı istihdamda artışların yaşanması teyit edildi diyebilirim. İşsizlik cephesinin önemli olduğunu ve Fed'in %7'nin altına çekene kadar bu alanda sert tedbirlere başvuracağını söyleyebilirim. Ben bugünkü verilerininde iyi gelmesini beklediğim için satışların bugünde sürmesini bekliyorum.  Teknik açıdan baktığımızda sabah saatlerinde kanalın alt bandını kıran altında iki alım seviyemiz geçerliliğini koruyor. 1698 ve 1666 noktaları. Bugün sert satışlar görülmesi dahilinde 1698'in kırılmasıyla önce 1692 seviyesinde destek bulacak olan altında bu seviyede geçilir ise 1666 seviyesine kadar düşüşler yaşanabilir. Yukarıda ise 1618 günlük pivot noktası kırıldığında 1629 seviyesine kadar yükselecek olan parite bu seviyenin üstünde tamamen yükseliş hareketini başlayacaktır.

BORSA: Önümüzdeki hafta 6 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerini bekleyen yurt dışı piyasalar, ABD tarafında dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen veriler sonrası günü yükselişle tamamlarken, ABD ve Avrupa borsalarının ardından Asya borsalarında da bugün alıcılı bir seyir hakimdi. İMKB'de ise bugüne Rekabet kurulunun bankalara ceza verebileceği yönünde gelen açıklamalar sonrası satıcılı başlandı. En düşük, 71.887 puan seviyesini test eden Bileşik Endeks, kapanışını ise, 507 puanlık kayıpla 72.044 puandan yaptı. Bugün ABD tarafından saat 14:30'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisi yakından takip edilecektir. İkinci seans 72.150 ara destek seviyesinin altında endekste ilk aşamada 71.675 sonrasında 71.200 ana destek seviyeleri hedeflenecektir. Ayrıca tepki alışlarının etkili olması durumunda endekste 72.550 pivot direnç seviyesi hedefli yükseliş yaşanabilir. 72.550 pivot direnç seviyesi üzerinde endekste ilk aşamada 72.940 pik direnç sonrasında 73.325 ara direnç seviyeleri takip edilecektir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...