info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.


USD/TL: Paritesinde geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın gecelik borçlanma faizlerini düşürmeden ROK oranlarında artışa gitmesi sonrası 1,8040 direnç seviyesi dolaylarından etkili olan satışların 1,7922 dolaylarına kadar devam ettiğini görmüştük. Bu sabah itibari ile işlemlerin 1,7955 seviyesinden devam ettiği kotasyonda, yatırımcıların bu aşamada, olası yükselişlerde  1,7990-1,8020$ seviyelerinden satış pozisyonuna girmelerini, 1,8045$ seviyesinin üstünü stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 1,7950 - 1,7925 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyim.Bugün açıklanacak olan Türkiye  İmalat Güveni ve Chigao Fed Ulusal Aktivite Endeksi verileri takip edilmelidir.

EUR/USD: Euro bölgesinde gözler bugün yapılacak olan toplantıya çevrilmiş durumda. Yunanistan hakkında kararın çıkıp çıkmayacağı yada toplantıdan verilecek mesajların ne olacağını yakından takip edeceğiz. Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgo Provopoulos, Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunaninstan'ın borcunun nasıl sürdürülebilir bir yola sokulacağı konusunda bugün yapacakları toplantıdan bir karar çıkması çağrısında bulundu. Provopoulos, "Kararsızlık zarar veriyor, çünkü belirsizliğin devam etmesine yol açıyor. Bugün bir karar alınması son günlerde oluşan negatif algıyı değiştirecek" diye konuştu. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Joerg Asmussen, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Yunanistan'ın finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım için bir tedbirler paketine ihtiyacı olduğunu, ancak kamu borcunda bir indirime gidilmesinin bunun bir parçası olmadığını söyledi. Asmussen, "Yunanistan'ın finansman açığının kapatılması için, biz diğer şeylerin yanı sıra kredi faiz oranlarında ciddi bir indirim ve Yunanistan tarafından borçlanma kağıtlarının geri alınmasını içeren bir tedbirler paketi istiyoruz. Kamu borcunda bir indirim ise bunun parçası değil" diye konuştu. Der Spiegel'de haftasonu yer alan bir haberde, ECB'nin Yunanistan'ın borcunda indirime gidilmesi, saç traşı taraftarı olduğu savunulmuştu. Der Spieğel, IMF'in de saç traşı yönünde görüş belirttiğini ifade etmişti. Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, bugün biraraya gelecek olan Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan için bir plan üzerinde anlaşmaya varacaklarını umduğunu söyledi. Avro Bölgesi maliye bakanları ile Cumartesi günü telefon görüşmeleri yapan Moscovici, "Önemli ilerleme sağladık, bu Avrupalıların bugün ortak bir pozisyona gelebilecekleri anlamına geliyor. Bir çözüme çok yakınız. Bugün bir anlaşma mümkün" diye konuştu. Bugün yardımın gelmesi halinde paritede bir miktar yükseliş yaşasakta ardından kar satışları görülebilir. Eğer bir yardım onayı gelmez ise o zaman çok sert satışlar gelecektir.
    Teknik açıdan baktığımızda haftalık pivot noktamızın 1,2900'da olduğunu ve bu seviyenin kırılmasıyla 1,2820 seviyesine kadar düşüşler
görülebilir. Yukarıda ise 1,2990 seviyesinin kırılmasıyla 1,3020 seviyesine kadar yükselişler görülecektir.

ALTIN: Altına baktığımızda Cuma günü gelen sert alımların ardından yükselişin devam edip etmeyeceğini izleyeceğiz. Bize göre düşüşün son ayağının eksik kaldığı altında yukarı yükselişlerde kafamızdaki soru işaretleri devam ediyor. Altında 1760'ların kırılmasıyla ancak tamamen yukarı yükselişe geçecek olan bu seviye kırılmaz ise bizim için altında hep bir ayak eksik kalmış olacaktır bizim için. Teknik açıdan baktığımızda 1751'in kırılmasıyla 1758 seviyesine kadar yükselecek olan paritede bu seviye geçilirse sert yükselişler devam edecektir.Aşağıda ise 1744 seviyesi kırıldığında 1734 seviyesine kadar düşüşler izlenecektir.

BORSA: Yunanistan'a kredi diliminin bırakılmasına dair artan olumlu beklentiler ve Almanya'da açıklanan ekonomi verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi haftanın son işlem günü yurt dışında yükselişleri sağlarken İMKB'de de alımları destekledi. Gelen alımlarla 71.000 seviyeleri üzerine yükselen Bileşik Endeks, haftayı da 1.078 puan artışla 71.004 puandan tamamladı. Eurogroup Maliye Bakanları, bugün saat 13:30'da Yunanistan'ın kurtarma paketi için toplanıyor. Buradan gelecek haberler yakından takip edilecek.  Ayrıca, ABD'de Chicago Fed Milli Aktivite Endeksi, Dallas Fed İmalat Aktivite Endeksi verileri izlenecektir. Endeksin bugüne hafif satış baskısıyla başlamasını ve 70.750 orta vadeli pivot destek seviyesini hedeflemesini bekliyorum. Gün içinde 70.750 orta vadeli pivot destek seviyesinin korunması ve tepki alışlarının etkili olması durumunda endekste 71.200 ara direnç seviyesi hedefli yükseliş yaşanabilir. 71.200 ara direnç seviyesi üzerinde endekste ilk aşamada 71.450 ara direnç sonrasında 71.700 ana direnç seviyeleri hedeflenecektir. Ayrıca 70.750 orta vadeli pivot destek seviyesinin altına gelinmesi durumunda endekste gerileme 70.200 ara destek seviyesi hedefli sürecektir. 70.200 ara destek seviyesi  altında 69.817 pik destek seviyesi takip edilecektir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...