info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2019 Yılı Muratlı`nın Sanat ve Hizmet Yılı Olacak

Muratlı`da Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin katkılarıyla "Kocamın Nişanlısı" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Tiyatro oyunu, Muratlı'da adeta ünlüler geçidine sahne oldu. Podyumların,sahnelerin ve televizyonların popüler sanatçısı Tuğba Özay,her rol aldığı dizideki karakteri adeta yaşayan, tiyatronun üstatlarıyla aynı tiyatro sahnesini paylaşmış, aynı havayı koklamış, gerek diziler gerek sinema gerek program sunuculuğu dalında yeteneği tartışılmaz olan Mehmet Çepiç, her oynadığı dizideki karakterleriyle güzel ve gizemli bakışlarıyla seyirciyi adeta etkisi altına alan İpek Tenolcay, sahnelerin çılgın çocuğu Çılgın Sedat ve daha birçok tiyatro emekçisi Muratlı'ya doyasıya bir gösteri ziyafeti yaşattılar.

Sanatçılar Başkan Nebi Tepe Tarafından Yolda Karşılandı. Sanatçıları yolda karşılayan Nebi Tepe, tiyatro oyuncularının tüm fertleriyle tek tek ilgilendi. Belediye Başkanı Nebi Tepe tarafından karşılanan sanatçılara Tekirdağ köftesi ve Hayrabolu tatlısının lezzeti sunulduktan sonra Muratlı Kültür merkezine hareket edildi. Belediye Başkanı Oyunu eşiyle Sahne Merdiveninde İzledi Muratlı Kültür Merkezinin sahne koltuk sayısı yetersiz olduğu için, ünlü sanatçıları izlemeye gelenleri salon almadı ve dışarda kalanlar oldu.

Biletlerin ücretsiz olmasına rağmen yeterli koltuk olmadığı için önceden bilet alındığından,bilet alamayanlar tepki gösterdi. Bu konuda tepkili olan vatandaşlar; " Biz buraya tiyatro izlemeye geldik ama,belediye çalışanları ve yakınları bütün yerleri parsellemişler. Madem belediye çalışanlarından bize yer kalmayacak ,neden " tüm halkımız davetlidir " diyorlar. Daha önce de kültür gezilerinde aynı sıkıntılar yaşanmıştı.Başkanın bu kişileri tespit edip gerekli cezalandırılmanın yapılmasını istiyoruz " dediler.

Yoğun talep üzerine ayakta kalan Belediye Başkanı Nebi Tepe de oyunu eşiyle sahnenin merdivenlerinde izlemek zorunda kaldı. Nebi Tepe; " Muratlı halkına özel kültür merkezi yapmayı istiyoruz " Vatandaşların talebi ve mağduriyeti karşısında açıklama yapan Nebi Tepe, " Buraya gelen sanatçılara ve sanata karşı halkımızın talebi şahsımı memnun ederken, birçok vatandaşımızın izleyememesi beni üzmüştür. KENDİLERİNİN BU ÜZÜNTÜSÜ BİZİ DE ÜZMÜŞTÜR. BU DEĞERLİ SANATÇILARIMIZI BU GÜZEL TİYATRO OYUNUNU SERGİLEMEK İÇİN TEKRAR DAVET EDECEĞİZ. BU KEZ DAHA GENİŞ BİR MEKANDA YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ. Halkımız şunu bilsin ki, 2019 YILI MURATLI HALKI İÇİN SANAT VE HİZMET YILI OLACAK. Umarız belediyenin de en kısa zamanda tüm sanatsever vatandaşı alacak bir tiyatro salonu olur " Dedi.

Bu yoğun talep karşısında duygulanan Tuğba Özay ve Mehmet Çepiç," Muratlı halkının candan ve samimi sevgisi, sanata ve sanatçıya verdikleri değer bizi çok mutlu etti. Sanatçının ve sanatın değerinin bilinmesi, bizim motivasyonumuzu her geçen gün zirveye taşıyor. Tekirdağ'ın sanat ve sanatçı aşkı, bizim de onlara büyük bir sevgi ve minnet duymamıza vesile olmuştur. Bizler artık Tekirdağ'ı ve Muratlı'yı bir yuva gibi görüyoruz. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz " Dediler.

Çılgın Sedat'ın da seyirciler arasında oturarak sanatçı gibi değil, halktan biri gibi davranması, şaşkınlık ve saygı ile karşılanırken, " Kocamın Nişanlısı " oyunu vesilesiyle, hem sanatçılar hem Muratlı halkı keyifli dakikalar yaşadı.

Kaynak : Murat Üretkin