info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP li Vekillerden Angus Çiftliğinde İnceleme

Çevre Komisyonu nun CHP li üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, çevreye yayılan kötü kokudan dolayı şikayet edilen Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ndeki angus çiftliğinde inceleme yaptı.

 

Çevre Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, çevreye yayılan kötü kokudan dolayı şikayet edilen Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki angus çiftliğinde inceleme yaptı. 
 
Özel bir şirkete ait olan ve geçen yıl Kurban Bayramı öncesi ithal edilen angus cinsi büyükbaş hayvanların beslendiği çiftlik, çevresine rahatsızlık veriyor. Ulaş Beldesi'nde kurulan ve binin üzerinde angusun beslendiği çiftlikten gelen ağır kokular, çevre sakinlerinin şikayet konusu oldu. 
 
Şikayetlerin artması üzerine TBMM Çevre Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, bugün çiftliğe gelerek incelemelerde bulundu. 
 
Hayvanların yaşam koşullarının araştırılacağını belirten milletvekilleri, olumsuz durumları not edip TBMM'ye ileteceklerini söyledi. Köprülü, "Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelere sonucu angus çiftliğinin yaydığı ağır koku, bununla beraber hastalanan ve ölen hayvanların olduğu şeklinde bilgiler aldık. Biz çevre komisyonu üyesi olarak araştırmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.