info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Plajdaki Büfesine Yıkım Kararı Çıkınca Rahatsızlanıp Öldü

Tekirdağ ın Şarköy İlçesi nde, Epilepsi (sara) hastası 34 yaşındaki Emin Mehmet Dayıoğlu, 1 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde, sahil kenarında kiralık olarak işlettiği büfenin, belediye tarafından tahliye kararı nedeniyle elektrik ve suyunun kesildiğini görünce yere yığılan Epilepsi (sara) hastası 34 yaşındaki Emin Mehmet Dayıoğlu, 1 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 
 
Şarköy'de beyninde tümör olduğu tespit edilen ve sara hastası olan Emin Mehmet Dayıoğlu, yaklaşık 3 yıl önce kendisine yardım sözü veren Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un desteği ile belediyeden kumsalda sezonluk 2 bin lira ücretle konteyner tarzı büfe kiraladı. Ardından da annesi Neriman Dayıoğlu ile büfeyi işletmeye başladı. Ancak bu yıl kuralların dışına çıkan Dayıoğlu, konteyneri izinsiz kaldırarak yerine daha büyük bir büfe yaptı. Tatilciler büfenin kumsalı işgal ettiği gerekçesi ile durumu Şarköy Kaymakamlığı'na şikayet etti. Kaymakamlık da büyütülen büfenin kaldırılması için Şarköy Belediyesi'ne yazı yazdı. 
 
BAŞKANLA GÖRÜŞTÜ, NÖBET GEÇİRDİ 
 
Kaymakamlığın yazısı üzerine Şarköy Belediyesi, kameriye tarzı oluşturulan büfenin kaldırılmasını Dayıoğlu'na tebliğ etti. Bunun üzerine Şarköy Belediyesi'ne annesi ile birlikte giden Emin Mehmet Dayıoğlu, başkan Altınok ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından dışarıya çıkan Dayıoğlu, belediye binası dışında sara nöbeti geçirerek bayıldı ve ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
Tedavisinin ardından büfeye ödenen ve tahliye kararı nedeniyle işyerinin elektrik ve suyunun kesildiğini gören Dayıoğlu aniden yere yığıldı. Çevredekilerin haber vermesiyle ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dayıoğlu, ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 1 hafta süreyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Dayıoğlu, dün yaşamını yitirdi ve toprağa verildi. 
 
ANNE: 20 BİN LİRA KREDİ ÇEKİP MASRAF ETTİK 
 
Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan anne 67 yaşındaki Neriman Dayıoğlu şunları anlattı: "Oğlum Ticaret Meslek Lisesi mezunuydu. Belediye Başkanı Süleyman Altınok, 2009 belediye seçimlerinde bizden oy isterken, oğlumun hasta olduğunu bildiği için 'Mehmet'i bir işe koyalım, hayata tutunur' dedi. Belediye Başkanı oldu ve Mehmet'e göre iş bulamadıkları belirterek, işletmesi için ona kumsalda büfe yeri gösterdi. Biz de konteyner koyarak büfeyi işletmeye başladık. 
 
Bankadan emekli maaşıma karşılık 20 bin lira kredi çektim. Masraf yaptım. Sonra bize 'büfeyi boşaltın' diye yazı gönderdi. Elektriğimizi, suyumuzu kesti. Oğlumla birlikte başkanın makamına gittik ve zor durumda olduğumuzu ve kredi çektiğimizi söyledik. Biz Maliyeye işgaliye, belediyeye de kiramızı ödüyoruz dedik. Başkan da, 'Beni ilgilendirmez. Size büfe verdim, siz orayı bina yapmışsınız' dedi ve bizi odasından çıkarttı. Oğlum kapı önünde yere yıkıldı. " 
 
BAŞKAN: ÜZÜLDÜM 
 
CHP'li Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da Emin Mehmet Dayıoğlu'nun ölümüne üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: "2009 yılında belediyemize müracaat etmesi sebebiyle Mehmet kardeşimize büfe koymasına izin verdik. Geçen yıl büfeyi kaldırarak oraya kameriye şeklinde daha büyük yer yaptı. Biz onu uyardık. Bu yer belediyemize ait değil, hazinenin plajı. O bölgede oturanlar Kaymakamlığa dilekçe yazmış. Kaymakamlık da bize kaldırılması için yazı yazdı. 
 
Biz de kaldırmasını istedik. Sonra makamıma geldiler, bana hakaretler etti. Ben de hasta olduğunu bildiğim için sakinleştirdim, annesiyle görüştüm. Büfeyi eski haline getirmelerini, aksi halde Kaymakamlığın yıkım kararı uymak zorunda kalacağımızı söyledim. Oralı bile olmadılar. Biz de kanunen elektrik ve suyunu kestik. Ölmesine üzüldüm. Bizimle alakası yok, böyle olmasını istemezdim. "