info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; bütün bölgeler parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Bilecik, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı, Gaziantep ve Kilis ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
-ÇIĞ UYARISI-
Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-
Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu’da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-KAR ERİMELERİ UYARISI-
Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Bilecik, Sakarya, Bursa (Yenişehir) çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.