info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

iPhone 6’da Daha İnce Bir Pil Kullanılabilir

Apple iPhone 6′ya dair dedikodular bu yazın en bereketli haber kaynağı olmaya devam ediyor.

DigiTimes tarafından ortaya atılan son iddiaya göre, iPhone 6′da iPhone 5s’tekine göre daha ince bir pil kullanılacak. Pilin incelmesi iPhone 6′nın da selefine göre daha ince bir kasaya sahip olabileceği anlamına geliyor. Haber kaynağı DigiTimes zaman zaman karavana çıkan iddialarda bulunsa da, söz konusu iddianın başka kaynaklar tarafından da dile getirilmesi gerçek olması ihtimalini artırıyor.
 
Halihazırda Apple’ın en yeni modeli olan iPhone 5s’te 3 mm. kalınlığında bir pil bulunuyor. iPhone 6′da ise 2 mm. kalınlığında bir pilin kullanılacağı iddia ediliyor. 1 mm. oldukça küçük bir değer olsa da, bu boyutlardaki cihazlar için oldukça büyük bir önem taşıyor. Haberde pildeki incelmeye rağmen, kapasitede bir değişiklik olmayacağı; aynı zamanda safir cam ve hücre içi dokunmatik ekran sayesinde ekranın da inceleceği belirtildi.
 
Apple’ın önümüzdeki eylül ayında biri 4.7 inç, diğeriyse 5.5 inç olmak üzere iki farklı iPhone 6 modelini duyurması bekleniyor. Ancak üretimde yaşanan zorluklar nedeniyle iPhone Air olarak da adlandırılan 5.5 inç’lik modelin piyasaya çıkışının 2015′e ertelenebileceği belirtiliyor.