info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa’yı Kavuran Afrika Sıcakları Türkiye’ye Geliyor

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası, özellikle çarşamba gününden itibaren bazı bölgelerde etkili olacak

Hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkacak. Meteoroloji'den de Ege Bölgesi'nin batı kıyıları için sıcaklık artışı uyarısı geldi.
 
Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle hafta başından itibaren bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı bildirildi. 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Avrupa'yı kasıp kavuran Afrika sıcaklarının önümüzdeki hafta Türkiye'de etkili olacağını belirtti.
 
Çarşamba gününden itibaren Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağını ifade eden Şen, ''Sıcak hava dalgası, hafta başından itibaren ülkemize geliyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkacak'' diye konuştu.
Şen, doğu ve orta Pasifik'te, "El Nino" olarak bilinen deniz suyunun yüzey sıcaklığının 1,5 derece arttığını, bu meteorolojik olayın tüm dünyada sıcaklıkların yükselmesine neden olduğunu vurguladı.
Dünyanın birçok yerinde sıcaklıklarla kuraklığın da artacağının tahmin edildiğini ifade eden Şen, küresel ısınma nedeniyle mevsimlerde yaşanan değişikliklere dikkati çekti. 
 
EGE BÖLGESİ İÇİN UYARI
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları, bayram süresince Basra alçak merkezinin etkisi altında olan bölgede mevsim normallerinde, güney kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretti.
Hafta başından itibaren sıcaklıkların artarak, bölge genelinde mevsim normallerini 2 ila 5 derece aşacağı tahmin ediliyor. 
Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının İzmir'de 36-38, Aydın'da 38-41, Manisa'da 37-39, Çanakkale ve Balıkesir'de ise 32-34 derece civarında olması bekleniyor.
Açıklamada, yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.