info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

iOS 9 Yayınlandı

Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında ilk kez tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 9 yayınlandı.

Gizli numara deşifre olacak!
 
Teknoloji devi her yeni sürüm güncellemesinde bir önceki sürümü olan eski cihazlardan vazgeçme geleneğini bu kez yıktı.  iOS 9, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’a yüklenebiliyor. İşte iOS 9’da devrim yaratan özellikler...
 
-Siri’ye daha fazla akıl: Kullanıcıların unutmak istemediği etkinlikler Siri’ye söylenecek ve Siri bunları tanıtacak. Siri kullanıcılara tavsiyelerde bulunacak.
 
-Bilinmeyen numaraya son: Bilinmeyen numaralar aradığında, işletim sistemi saniyeden kısa bir sürede internetten bir araştırma yapacak. Apple içerisinde bu numara kayıtlı ise bilinmeyen numaranın altına ‘olabilir’ yazısıyla beraber numaranın sahibi ekranda görünecek.
 
-Şarja 3 saatlik çözüm: Yeni özellikle kullanıcıların bataryalarının ömrünü 3 saate kadar uzatabilmesi mümkün olacak.
 
-iPad ekranları bölünecek: iOS 9 ile iPad’lere geliştirilmiş klavye ve çoklu ekran özelliği gelecek. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek. 
 
-Toplu ulaşıma destek: Kullanıcılar toplu ulaşım araçlarının ne zaman geleceğini veya aktarmaların nasıl yapılabileceğini, Apple harita uygulaması üzerinden takip edebilecek.
 
-İçilen suyu bile ölçecek: Apple HealtKit sağlık uygulamasını da yenilendi. Apple Watch veya diğer sağlık ekipmanlarıyla yapılacak ölçümlerle  suyun miktarı bile görüntülenecek.