info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Star Wars Filmini İzlemeye Maske ve Işın Kılıcı Yasağı

İngiltere’de Star Wars gösterimlerine, güvenlik kaygıları nedeniyle, ışın kılıcı getirilmesi yasaklandı.

Birleşik Krallık'ta, güvenlik gerekçesiyle "Yıldız Savaşları (Star Wars)" filminde salona maske ve ışın kılıçları getirilmesi yasaklandı.
Tüm dünyada büyük hayran kitlesine sahip serinin yeni filmi "Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor"un Londra prömiyeri bu akşam yapılacak.
 
Birleşik Krallık'taki sinema devlerinden Odeon ve UCI, Paris'teki terör saldırılarının beraberinde getirdiği güvenlik kaygıları nedeniyle, filmin hayranlarından, sinema salonlarına ışın kılıçlarını getirmemelerini isteyerek, "Silah ve kesici aletleri andıran eşyalarınızı evde bırakınız" çağrısında bulundu.
 
Şirket, "Darth Vader" maskeleri de dahil, kişilerin yüzünü tamamıyla kapatan maskelerin de özellikle boyutları sebebiyle diğer seyircilerin görüşünü 
engelleyeceği için çıkarılması gerektiğini bildirdi.
 
Bir diğer sinema zinciri Vue ise filmin gösterimlerine yönelik belirli yasaklarının bulunmadığını ama özellikle aileleri rahatsız edebileceğini düşündükleri bazı kostümlerin kullanılmaması konusunda son sözün sinema müdürlerinde olacağını duyurdu.
 
Odeon, filmin gösterimlerine daha başlamadan 500 bin, Vue da 320 bin bilet sattığını açıkladı.
 
Senaryosu Lawrence Kasdan, J.J. Abrams ve Michael Arndt tarafından kaleme alınan serinin yeni filminde, Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew ve Max Von Sydow gibi isimler rol alıyor.