info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sinemada Haftanın Filmleri

Türkiye`deki sinema salonlarında bu hafta 2`si yerli 6 film vizyona girdi.

Cinderella

Bildiğimizden farklı bir hikayesi var bu animasyonun. Prens bir fareye dönüştürülüyor. Cinderella, büyüyü bozmak için hayvan dostlarının yardımıyla maceraya atılıyor. Kadının gücü işte. Aslında ne fareye ne de prense ihtiyaç yok da, neyse. Animasyonun yönetmeni Lynne Southerland.

Çakallarla Dans 5

Murat Şeker'in yönetmenliğini yaptığı; Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Didem Balçın, Hande Katipoğlu, Ceyhun Yılmaz, Şebnem Dönmez ve Naz Çağla Irmak'ın başrollerinde yer aldığı Çakallarla Dans 5 bugün izleyici ile buluşuyor.

Murat Şeker'in, senaryosunu Ali Tanrıverdi ile birlikte kaleme aldığı "Çakallarla Dans" serisinin 5'inci bölümünde; yolları ayrı düşen ekipten birinin, 17 yaşında bir kızının olduğunu öğrenmesiyle gelişen olaylar etrafında dönüyor.

Suspiria

Dario Argento, 1977 yapımı filmi Suspiria’nın senaryosunu Daria Nicolodi ile birlikte yazdı. Nicolodi, filmdeki öykünün ilham kaynağının, büyükannesinin başından geçen bir olay olduğunu söylemişti. Dönemin ruhunu yansıtan, çıplaklığın, sapkınlığın, renklerin ince ince ve başarıyla kullanıldığı, çocukken izlediğimde çok korktuğum film, yeniden çevrildi. Yeniden çevrimler doğal olarak eskisiyle kıyaslanıyor ve genellikle klasik olan galip çıkıyor. İtalyan korku türünün öncü yönetmeni Argento’nun yerini bu kez Call Me By Your Name’nin yönetmeni Luca Guadagnino alıyor. Berlin’deki esrarengiz dans akademisine başlayan Amerikalı genç Susie rolünde Dakota Jonhson, akademinin sanat yönetmeni Madam Blanc rolünde ise Tilda Swinton var. Hatta Swinton, gizli tutulan bir başka rolde de karşınıza çıkacak. Günümüzün ruhunu yakalayıp, ilk filmin ruhuna da zaman zaman tututan film, haftanın izlenesi işlerinden.

Batlır

Batlır’ı görünce aklıma Kenzaburo Oe’nin Nobel kazanan romanı “Kişisel Bir Sorun” geldi. (Kitabı mutlaka okuyun). Kusurlu doğmuş olmak, herkesten farklıyken en öteye atılmak, sonra o kusur denilen şeyle birilerinin dikkatini çekip, dünyanın merkezine oturmak... O kişisel sorunun büyümesi ve yayılması... Stare Yıldırım ilginç bir işe imza atmış. Filmde kafası normalden büyük bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. Günümüzdeki estetik algısına ve görsel kaygılara ironik bir pencereden bakan filmde fantastik öğeler de kullanılıyor. Can Sipahi filmde Batlır’a hayat veriyor. Merve Dizdar,Erkan Taşdöğen, Sinan Çalışkanoğlu, Selen Kurtaran, Yağızkan Dikmen ve Yılmaz Gruda oyuncu kadrosunda.

Overlord Operasyonu

Abrams’ın yapımcısı olduğu film 2. Dünya Savaşı döneminde geçiyor ve korku türünün nimetlerinden faydalanarak, klasik 2. Dünya Savaşı hikayesinden farklı yönler taşıyor. Filmde bir grup Amerikalı askerin, Nazi işgali altındaki bir köye girişleriyle birlikte gelişen olaylar anlatılıyor. Julius Avery'nin yönetmenliğini üstlendiği filmde Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk gibi oyuncular yer alıyor.

Cameron Post'a Ters Terapi

Aynı zamanda oyuncu da olan güzel Desiree Akhavan, Cameron Post'a Ters Terapi filmiyle Sundance’de büyük ödül aldı. Filmin bize yakın olan tarafıysa, hepimizin mutlaka bir yerinden yakalayacağı ve içinden geçtiği ergenlik dönemi ile kişisel haklar ve özgürlükleri anlatıyor olması. Desiree Akhavan, ergenlik ne kadar bunaltıcı olursa olsun, hayatın bütünün bir ironiden ibaret olduğunu keşfederek, hikayeyi eğlenceli bir pencereden bakarak anlatıyor. Emily Danforth'un romanından uyarlanan ve 90’larda geçen filmde, sınıftan bir kız arkadaşıyla öpüşürken yakalanması sonrası ailesi tarafından "eşcinsel dönüştürme terapisi" kampına yollanan Cameron'ın ve orada edindiği arkadaşlarının hikayesi anlatılıyor. Chloe Grace Moretz, Sasha Lane ve Forrest Goodluck başrolde.