info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kırık ve Aksanlı Dizi Yıldızları

Kısa sürede konuştukları "kırık" ve "aksanlı" Türkçe ile milyonların kalbine girdiler.

SON UMUDU KİTAPLAR
Geçen yıl ekran serüvenine fırtına gibi başlayan Muhteşem Yüzyıl'ın üne kavuşturduğu genç oyuncu Meryem Uzerli'nin öyle çaresiz bir derdi var ki...

Bunun için arkadaşları da seferber oldu. Ne mi Uzerli'nin büyük derdi..

Babası Türk annesi Alman olan ve Almanya'da doğup büyüyen Uzerli'nin ana dili Almanca. Çat- pat bildiği Türkçe'yi de dizide oynamaya başladıktan sonra daha iyi öğrenmeye çalıştı.
Ama bir yıldır İstanbul'da yaşamasına rağmen Türkçe sorununu bir türlü tam olarak çözemedi Uzerli.
Geçtiğimiz gün Facebook’a arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafı yükleyip altına da şunu yazdı: “Herkes Türkçe’yi hızlı öğreneyim diye bana kitap hediye ediyor.”

Onlar TV seyircisi için kelimenin tam anlamıyla sürprizdi... Yüzlerini belki de ilk kez görüyordu seyirci. Ama kısa sürede konuştukları "kırık" ve "aksanlı" Türkçe ile milyonların kalbine girdiler. Kimi zaten yurt dışında doğup büyüdüğü için böyle konuşuyordu, kimi de rol gereği. İşte ekranlarda özellikle son dönemle örneklerine çok rastlanan o yıldızlar.

HÜRREM SULTAN
TV ekranlarının yurtdışından gelen en yeni yıldızlarından bir Meryem Uzerli.

Alman bir anne ile Türk babanın kızı olan Uzerli, aksanlı Türkçe konuşuyor. Ama bu onun, yabancı kökenli olan Hürrem Sultan rolüne seçilmesinde büyük rol oynadı.
Uzerli'nin canlandırdığı Hürrem Sultan'ın ilk bölümde söylediği "Sultan Sülüman" cümlesiyle akıllarda yer etti. Hem dizideki hem de özel yaşamındaki bu kırık Türkçe seyircinin onu kısa sürede sevmesine neden oldu.

CAROLINE
Geçen yıla damgasını vuran yeni sezonda da izlenme rekorları kıran dizilerden Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin de Alman bir oyuncusu var. Wilma Elles belki kendi ülkesinde bile Türkiye'deki kadar tanınmıyor. Dizide Caroline karakterini canlandıran Elles, Hürrem Sultan'dan daha aksanlı bir Türkçe ile konuşuyor. Bazen sokakta "Caroline, Cemile'yi rahat bırak" tepkileri görse de o burada olmaktan ve tanınmaktan memnun.

CAZİBE
Yahşi Cazibe dizisinde Aslıhan Gürbüz'ün oynadığı karakter aslında Türkçe konuşuyor.
Ama onun konuştuğu Azeri Türkçesi. Durum böyle olunca da Türkiye'deki seyircinin kulağına tuhaf geliyor. Ama buna rağmen, seyirci Cazibe'nin konuşmasını çok sempatik buluyor.

SOPHIE
Yerden Yüksek dizisinde de bir yabancı karakter vardı. Yasemin Allen'ın canlandırdığı Sophie. Ruhi Sarı'nın oynadığı karakterin aşık olduğu Sophie aslında bir Fransız. Dizide kırık Türkçe konuşan Allen aslında Türkiye'ye pek de yabancı değil. İngiliz asıllı Suna Yıldızoğlu'nun kızı.

MATHILDA
Manken Nilüfer Silsüpür de ekranların askanlı Türkçe konuşan kahramanlarından. Seyirci onu Bütün Çocuklarım dizisindeki Mathilda rolüyle hatırlıyor. Silsüpür dizide Fransa'dan misafirliğe gelen ama aşık olup Türkiye'de kalan bir genç kadını canlandırıyor.

SOFIA
Serenay Sarıkaya da Adanalı dizisinde Yunanistan'da büyüyen Sofia karakterini canlandırıyordu. Oktay Kaynarca'nın oynadığı karakterin kızını canlandıran Sarıkaya rolü gereği aksanlı bir Türkçe ile konuşuyordu.

KRISTEN
Seyirci onu Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde Kristen olarak tanıdı. Kerim'e aşık olan Kristen karakterini Clare Frost canlandırıyor.