info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kosovaya Yarım Düzine Gol

A Milli Futbol Takımımız, Avrupa ve ABD kampı kapsamındaki tarihi karşılaşmaya yedek ve yeni isimlerle çıktı. Perdeyi Ahmet İlhan açtı. Peşinden Bilal fileleri sarstı. Bunjaku ilk yarının skorunu tabelaya astı. Ay-yıldızlı ekip önce Olcay, ardından Mustafa Pektemek’in iki golüyle farkı artırdı, geceyi Alper Potuk’un penaltısı noktaladı.

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Kosova’yı Adem Jashari Stadı’nda 6-1 mağlup etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar dostça geçen mücadelede tribünler Soma’da yaşanan maden faciasına baş sağlığı mesajları gönderdi.
 
Havanın güneşli, mevsimin bahar olmasına karşın kışın en şiddetlisini yaşayan Türkiye, Soma’nın acısını kalbinde hissederek siyah formasıyla maça çıktı. Matemli ruh halimizi 2. dakikada Ahmet İlhan ile gelen gol bile geçiremedi. Zaten en büyük kupanın bile tesir edemeyeceği açık yaramıza, 34. dakikada Bilal’in attığı enfes gol de çare olamadı. Hemen 2 dakika sonra ilk defa Milli formayı giyen Uğur’un hatasıyla başlayan Kosova atağını, yine siftah yapan kalecimiz Volkan Babacan’ın hatası devam ettirdi ve 36’da Bunjaku skoru 2-1’e taşıdı. Taktiğin veya sistemin önem taşımadığı mücadelede, tek teselli eden gelişme Bilal Kısa’nın hak ettiği Milli mertebeye tıpkı Yusuf Şimşek gibi 30’una girdiğinde ulaşmasıydı.
 
49. dakikada Olcay’ın golü akılları ve kalpleri Soma’daki yangından alamadı. Adem Jashari tribünlerinde ‘Acınız, acımız’ yazıyordu belki ama bu acının pankartla anlatılacak bir tarifi yoktu. 53’te Mustafa Pektemek’in golü, madende dinmeyen yangını hatırlatıyor gibiydi. Kalbimizdeki yangını dindirmeye yetmiyordu. 70’de bir kez daha Mustafa Pektemek tabelayı değiştirdi fakat o yangın sönmüyordu. 87’de Alper’in penaltısı sadece skoru tayin etti. Kalbimizdeki yangın en harlı şekilde yanmaya devam etti.
 
Yüzde 50 oldu
Ay-yıldızlı ekibimizin Kosova’yı 6-1 yenmesiyle Fatih Terim, A milli takım teknik direktörlük kariyerinde 50. galibiyetine imza atarak başarı yüzdesini geliştirdi. Türkiye’nin başında Kosova’yla oynanan özel maça kadar sahaya 99 kez çıkan Terim bunlardan 49’unda sahadan galip ayrılmıştı.
Böylece Fatih Terim 100. maçında galibiyet sayısını 50’ye çıkararak yüzde 50’yi buldu. 514. maçını oynayan millilerimiz 188. kez galip gelirken ay-yıldızlı ekibimiz gol sayısını ise 685’e çıkardı.
 
Kosova’da karnaval havası 
 
Kosova-Türkiye arasında dün Mitrovica Adem Yasarhi Stadı’nda oynanan maça futbolseverler büyük ilgi gösterdiler. Karşılaşmanın başlamasına altı saat kala Kosova’ya yakın ülkelerde yaşayan Türkler, kenti adeta karnavala çevirdiler.
Ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar atan futbolseverler zaman zaman yolları trafiğe kapadılar.
17 bin kapasiteli stadı dolduran Türk ve Kosovalı futbolseverler, A Milli Takımımız’a büyük sevgi gösterisinde bulundular. Kosovalı taraftarların ellerinde ayrıca Türk bayrakları olması da dikkat çekti. Kentte büyük bir dostluk hakim olmasına karşın, güvenlik önlemlerin üst düzeyde olması da dikkatlerden kaçmadı.
 
İlk gol Türkiye’ye
 
Tarihindeki ikinci maçına çıkan Kosova Milli Takımı, ilk golünü Türkiye’ye attı. 36. dakikada Bunjaku ile gelen gol, Kosova’nın ilk golü olarak kayıtlara geçti. 5 Mart 2014’te FIFA’nın özel izniyle Haiti ile karşılaşan Kosova, rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı.