info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; Kimseyi Geride Bırakmama Anlayışıyla Hizmet Ediyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,Cumhur İttifakı Belediye Başkan adaylarının katılımıyla Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sosyal Belediyecilik ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Tekirdağ'daki çalışmalarıyla önemli açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş; " Tekirdağ deyince sadece bir şehirden bahsetmiyoruz. Tarihi birikimiyle, kültürüyle,doğal zenginlikleriyle önemli bir noktada olan son derece önemli ve değerli bir şehrimizdir. Siz basın mensupları da haberlerinizle geleceğe taşıyorsunuz. Yayınlarınızla Tekirdağımıza çok önemli destekler veriyorsunuz. Haberi doğrudan vatandaşa ulaştırmakta bizim için önemli bir yol arkadaşısınız. Yağmur çamur, gece gündüz demeden haber peşinde koşarak vatandaşlarımıza doğru bilgiyi aktarmak için çaba sarf ediyorsunuz. Bu nedenle bizler için bir yol arkadaşısınız. Hizmetlerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçim dönemleri bizler için adeta bir demokrasi şenliği gibidir. Seçimin ikliminde, demokratik rekabet içerisinde, sağlıklı bir ortamda geçmesini diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında kutlu yola çıktığında, hizmet odaklı belediyecilikte 22 yılı geride bıraktık. Aslında nereden baksanız şu anda1994 yılından bu güne 30 yılı geride bıraktık. Ancak AK Parti döneminde, Ak Belediyecilik ile tanışma 22 yıl oluyor. Hava kirliliği, çöp dağları ve bozuk yollardan bahsediyorduk. Şimdi bunlara çok uzak bir noktadaymış gibi bahsediyoruz. Bunlar, AK Parti Belediyeciliği, eser ve hizmet Belediyeciliği ile tarihe karıştı. Toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına odaklanarak huzurlu ve sosyal yapı inşa etmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Kimseyi geride bırakmama anlayışı ile hizmet ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza aynı oranda hizmet sunuyoruz. İhtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyoruz. 22 yıldır AK Parti belediyelerinde güçlü belediyecilik anlayışıyla üretken projelerimizle kadın istihdamını destekliyoruz. Gençlerimize imkanlar sunarken,yaşlılarımızın sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılımına destek sağlıyoruz. Engellilerim izin sosyal hayata uyumunu sağlayacak erişilebilir projeler yapıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yeni imkanlar sunuyoruz. Dolayısıyla, seçim kampanyamızın sloganı," Gerçek Belediyecilik " deyince ilk akla gelen AK Parti Belediyeleridir.

Bizim çalışma alanımıza birçok faaliyet, aynı zamanda belediye ile ortak çalışmalarımızdan oluşur. Pek çok alan aslında bakanlığımızın alanına giriyor. Genç, yaşlı, engelli, çocuk ve emeklilere yönelik projeler ve ihtiyaç sahibi annelere yönelik projeler de belediyelerden oluşuyor. Biz, belediyelerle işbirliğini çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak 81 ilimizde tüm belediyelerle yakın olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde de sosyal belediyecilik anlayışımızla tüm toplumumuzu güçlendirmeye yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz. Tekirdağ için Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi ve il Müdürlüğü için 292 milyonluk yatırımımızı 2026 yılı içinde tamamlayacağız. Tüm bu girişimlerimizde belediyeler ile koordinasyonu bakanlık olarak önemsiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda, belediyecilik hizmetlerimizi ilerleteceğiz. Cüneyt Yüksel, hizmet ve gönül belediyeciliğini Süleymanpaşa'ya en güzel şekilde yaşattı. Bunu engelli, yaşlı, genç kardeşlerimiz çocuklu ailelerimiz, ailelerimiz, her vatandaşımız doğrudan hissetti. Vizyon, eser Belediyeciliği dinamizmi ile ve geleceğe yönelik projeksiyonuyla bütün imkanlarını seferber etti. Doğrudan yaşadığımız projeleri şimdi de Büyükşehire taşıyalım. Bizlerde vaatlerde bulunan Belediye Başkanları değil kendileriyle yarışan Belediye Başkanlarımız var. Cüneyt Başkanın Süleymanpaşa'da yaptığı mucize dokunuşları Büyükşehire de taşıyacağına inancım tamdır. Tekirdağlı hemşehrilerimin de destekleyeceğine ve Tekirdağ'ı 5 yıl sonra bambaşka bir boyuta taşıyacağına, isminin de hak ettiği Trakya'nın İncisi haline getireceğine inancım tamdır " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin