info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Toplantısı Ramada’da Yapıldı

Tekirdağ Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde yer alan bütün mesleki eğitim ve kurumları Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme programı Leonardo Da Vinci projelerine veya diğer uluslar arası ortaklıkları içeren projelere Avrupa dan ortak kurum bulmak için bu ağdan faydalanabiliyor.

Tekirdağ Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde yer alan bütün mesleki eğitim ve kurumları Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme programı Leonardo Da Vinci  projelerine veya diğer uluslar arası ortaklıkları içeren projelere Avrupa dan ortak kurum bulmak için bu ağdan faydalanabiliyor.
 
Avrupa komisyonu tarafından finanse edilen “EREIVET” projesi mesleki eğitimde uluslar arası öğrenme hareketliliğinin kalite ve sayısını arttırmayı hedefleyen bir “Leonardo Da Vinci Networks” projesidir. Tekirdağ Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte Avrupa’nın 12 farklı ülkesinden 15 kurum ortaklıkta yer alıyor. Avrupa da yer alan diğer proje ortaklarını eğitim alanında  söz sahibi bölgesel eğitim otoriteleri ve mesleki eğitim okul ağları gibi kurumlar oluşturuyor.
 
Projenin diğer bir önemli hedefi de Kopenhag süreci tarafından hızlandırılan Europass ve Ecvet (mesleki eğitim ve öğretim de kredi transfer sistemi) gibi şeffaflık araçlarının sınıfta uygulanabilmesine katkı sağlamak. Ortaklık aynı zamanda EQF (Avrupa yeterlilikler çerçevesi) ve eş değeri diğer ulusal yeterlilik çerçevesinin tanımlanmasında öğrenme çıktıları odaklı bir sistemi hedef alıyor.
 
Tekirdağ Ramada otelde yapılan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların tanıtımında Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik lisesi Müdürü Suat Durmaz, Öğretmenler Gül akçakaya, Mehmet Şengül ve Umut Yıldırım tarafından hazırlanan sunum ve okula ait broşürlerle yaptıkları çalışmaları anlattılar.
 
Bu gün yapılan oturumda Çerkezköy Türk Tekstil vakfı mesleki ve Teknik Eğitim merkezi ve Kız Teknik Meslek lisesi, Çorlu Deri Sanayicileri Endüstri Meslek lisesi, Çorlu Velimeşe Kız Teknik ve meslek lisesi, Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi, Hayrabolu Ergün Korkmaz Teknik ve Endüstri Meslek lisesi, Malkara Hüsniye Hanım Teknik lisesi, Tekirdağ Kadriye Nazif Gölge Anadolu sağlık meslek lisesi, Tekirdağ Teknik Endüstri meslek lisesi, Tekirdağ Ticaret Lisesi, Mürefte Çok programlı lise, Malkara Kız teknik ve Meslek lisesi, Muratlı Teknik lise meslek eğitim merkezi, Tekirdağ Anadolu Denizcilik meslek lisesi, Çorlu 75. Yıl Ulaş Çok programlı liselerine ait sunumlar yapılarak stantlarda okul çalışmaları hakkında konuklara bilgiler sunuldu.
 
Milli Eğitim Şube müdür Mehmet Boran’ın ev sahipliğinde yurt dışından gelen proje ve Ağa üye kurumlar ve ülkeleri İspanya, Norveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Fransa, avucturya, Fillandiya, İsveç, Polonya dan konuklar katıldılar.